Revocări şi numiri în CEO. Demiterea lui Ciurel, discutată azi!

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia au decis joi revocarea Georgianei Porumbel din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere (CS) din companie şi numirea a trei noi membri: Cornel Bobâlcă, Elena Popescu şi Valeriu Ivan. Potrivit unor informaţii, vineri va avea loc o şedinţă de Consiliu de Supraveghere unde va fi luat în discuţie şi subiectul privind demiterea directorului general al CEO, Laurenţiu Ciurel, ca urmare a neîndeplinirii indicatorilor de performanţă.

Schimbare neaşteptată în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Georgiana Porumbel a fost demisă, locul ei fiind luat de un angajat al Ministerului Energiei. Porumbel a fost numită în CS în 2012, la vremea respectivă discutându-se despre apartenenţa sa la PSD, dar a fost selectată şi prin OUG 109. Odată cu revocarea ei au fost numite alte trei persoane, pentru că două locuri erau vacante ca urmare a unor demisii. Astfel, noul consiliu este format din cei trei noi, Cornel Bobâlcă, Elena Popescu şi Valeriu Ivan, plus Dan Gheorghe, Radu Pop, Cristian Radu şi Marius Andrei Roman.

Surse din companie susţin că a fost convocată o şedinţă de Consiliu pentru vineri, când se va discuta şi demiterea lui Laurenţiu Ciurel. Se pare că, aşa cum a solicitat, a fost demarată o analiză a activităţii sale la CE Oltenia, iar primele rezultate nu sunt îmbucurătoare. De altfel, CE Oltenia a terminat anul 2014 pe pierdere, iar în mandatul său Ciurel a neglijat complet capitolul investiţii. Pentru demitere este nevoie de patru voturi din şapte.

Reamintim că, de aproape două săptămâni, ministrul Energiei Victor Grigorescu şi Laurenţiu Ciurel îşi „transmit“ lucruri prin intermediul presei.

Totul a început de la o afirmaţie a lui Grigorescu, ministrul spunând că a avut o discuţie cu Laurenţiu Ciurel, căruia i-a spus că demisa sa ar fi „benefică“. La o zi distanţă, acesta a declarat într-o emisiune la un post local de televiziune că nu demisionează şi că aşteaptă să fie evaluat. A urmat o replică a ministrului, care a spus că nu tolerează persoane care au probleme de integritate, referindu-se aici la dosarul penal pe care Ciurel îl are. Ulterior a făcut noi critici legate de stocurile mici de cărbune în plină iarnă şi de nerealizarea investiţiilor. A venit şi răspunsul lui Ciurel, care a trimis comunicat de presă menţionând că lista cu investiţiile pe care nu le-a realizat a fost făcută de fostul director şi nu de el. A mai dat vina şi pe CS care nu ar aproba investiţiile de mediu în lipsa unei strategii energetice. 

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: