Începe procesul profesorului care a înșelat sute de tineri

Profesorul de istorie din Gorj, Iulian Nicolae Ghinoiu, este așteptat în instanță în procesul în care este acuzat de înșelăciune. Un judecător de cameră preliminară, de la Judecătoria Târgu Jiu, a decis vineri că judecata poate începe în dosarul în care s-au constituit părți civile circa 500 de tineri. Ei erau ademeniți cu excursii exotice la prețuri atractive, dar în realitate plăteau mii de euro pentru pachete turistice inexistente, susțin anchetatorii.


„Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Ghinoiu Iulian Nicolae privind neregularitatea întocmirii rechizitoriului nr. 2606/P/2019 din data de 03.11.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, nelegalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauză. Constată competența instanței, regularitatea întocmirii rechizitoriului (...), legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecății în cauză”, se arată în minuta sentinței din 12 ianuarie, care poate fi contestată în termen de trei zile.

Cazul a ajuns în atenția publicului în luna iunie 2019, când zeci de copii au fost abandonați pe aeroporturile din Italia și Japonia.

„S-a reţinut că inculpatul, în calitate de preşedinte al ATPDSC, în perioada ianuarie – iunie 2019, aflându-se în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare un număr de 326 de persoane vătămate, promovând pe pagina de Facebook a asociaţiei organizarea unui număr de 14 excursii, ce urmau să aibă loc în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020, către diferite destinaţii din Europa, America şi Asia, respectiv în Marea Britanie, Rusia, Elveţia, Olanda, Italia, Franţa, Turcia, Iordania, Statele Unite ale Americii, Islanda, Japonia, Maroc, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, pentru a care a încasat suma totală de 149.155 de euro şi 17.878 de lei, context în care a creat convingerea persoanelor vătămate că entitatea juridică pe care o reprezenta are posibilitatea financiară să organizeze aceste excursii şi onora serviciile oferite, deoarece sumele de bani încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât şi pentru a achita excursiile deja contractate şi pentru care încasase contravaloarea acestora”, au transmis anchetatorii.

Tot vineri, Judecătoria Târgu Jiu a decis menţinerea sechestrului asigurător asupra apartamentului deținut de soții Ghinoiu în comuna Chiajna, judeţul Ilfov.
Asociația Young Partners s-a ocupat și de tabere finanțate de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus.

Vizualizări: 3,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: