Începe sesiunea specială a tezelor cu subiect unic

Elevii gorjeni care nu au susţinut tezele cu subiect unic în primul semestru al anului şcolar 2008-2009, vor putea susţine probele de examen în cadrul unei sesiuni speciale care va începe joi. Aproximativ 200 de elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a de la şcolile din judeţ care au absentat la prima sesiune, mai au o şansă în această lună. Tezele vor începe pe 12 februarie, cu proba scrisă la istorie sau geografie, susţinută doar de elevii de clasa a opta. Va urma teza la limba şi literatura română, pe 17 februarie şi la matematică, pe 19 februarie. Dacă nici acum nu vor avea curajul să se prezinte la examen, elevilor li se oferă şi a treia şansă, pentru sesiunea din mai-iunie.

Cei mai mulţi elevi gorjeni s-au temut de probele la limba română şi la matematică. Astfel, la fiecare dintre aceste probe, au lipsit aproximativ 150 de copiii. Mai puţini au fost cei care au absentat de la geografie, respectiv 24 de elevi, şi de la istorie, unde nu s-au prezentat doar 16. Chiulangiii provin de la diferite unităţi şcolare din mediul urban şi din cel rural.

În privinţa procentului de promovabilitate din prima sesiune a tezelor cu subiect unic, Gorjul s-a situat printre judeţele fruntaşe din ţară. Astfel, la limba română, au promovat 83, 08 % dintre elevii de clasa a VII-a şi 88, 96 % dintre cei de-a VIII-a. La matematică, au reuşit să obţină cel puţin nota cinci, 84, 94 % dintre elevii de-a şaptea şi 94, 73 % dintre cei de-a opta. Şi la istorie, elevii de clasa a VII-a au avut rezultate bune, pentru că 98, 3% dintre ei au promovat, situaţie asemănătoare cu cea de la geografie, unde procentul de promovabilitate a fost de 96,21.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: