Închisoare pentru profanatorii de morminte

Tinerii gorjeni, care au profanat un mormânt anul trecut, au fost condamnaţi la un an şi patru luni cu executare. Sentința Curții de Apel Craiova, dată la finalul lunii noiembrie, este defintivă.

În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2021, 3 tineri au vandalizat cavoul unui bărbat de 48 de ani, situat în cimitirul de pe raza comunei Brăneşti. Aceştia au extras suma de 2.500 lei şi 100 euro, bani care au fost aruncaţi peste sicriu în momentul înhumării.

Printre cei 3 vinovaţi se află şi un minor, acesta fiind cel care a stat de pază în timp ce prietenii săi au efectuat furtul. “În mormânt a pătruns prima dată inculpatul (...) şi, folosindu-se de lanterna telefonului mobil aflat asupra sa, a adunat bancnotele în cupiură de 50 lei şi 100 lei aruncate lângă coşciug, pe care le-a introdus în buzunarele obiectelor de îmbrăcăminte, după care, la solicitarea sa, în locul respectiv a intrat şi inculpatul (...). Ambii inculpaţi au procedat la desfacerea şuruburilor cu care era prins capacul sicriului şi după ce au reuşit înlăturarea parţială a acestuia de pe cadavru, au sustras 2 bancnote de 50 euro şi 3 bancnote în cupiură de 100 lei, după care au încercat să acopere urmele infracţiunilor, reaşezând capacul pe sicriu, dalele mobile din beton şi coroanele peste mormântul defunctului”, conform documentului eliberat de instanţă.

Minorul a primit 350 de lei, iar ceilalți doi și-au luat câte 1.100 de lei și 50 de euro.

Minorul a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la profanarea de cadavre sau morminte, iar ceilalţi doi vor executa pedeapsa cu închisoarea.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: