INCREDIBIL! Şi-a bătut crunt calul pentru a-l învăţa să tragă la căruță!

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare (DSV) Gorj au mers, luni, acasă, la bărbatul din Târgu Jiu care a bătut cu bestialitate un cal în mijlocul drumului. Incidentul s-a petrecut, la sfârșitul săptămânii trecute, pe Strada Motrului. Întreaga scenă a fost filmată de un trecător din mașină. În baza imaginilor deosebit de violente, a fost depusă și o sesizare la DSV Gorj. Explicația proprietarului animalului e halucinantă: învăța calul să tragă căruță!

Calul a fost bătut până s-a prăbușit la pământ. În baza imaginilor care au fost publicate pe un site de socializare, a fost depusă și o sesizare la DSV. „Luni dimineață, o echipă de la DSV Gorj, împreună cu polițiștii, au mers acasă la proprietar pentru a afla ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile când și-a bătut animalul în stradă până când acesta s-a prăbușit la pământ. Am primit o sesizare vineri. Am văzut și eu imaginile. Astăzi (n.r. luni) am trimis o echipă la fața locului. Am apelat și la Poliția Municipală. Din datele pe care le-am cules, am înțeles că persoana este recalcitrantă și nu am vrut să creăm episoade neplăcute. Este vorba despre un mânz pe care proprietarul voia să-l învețe să tragă la căruță. Mânzul a căzut jos și l-au bătut pentru a se ridica. Acest mânz nu este microcipat. Proprietarul mai are încă un cal. Îl vom verifica, și dacă nu este microcipat, îl vom obliga să-l microcipeze”, a explicat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Prima măsură va fi microciparea animalului. Dacă proprietarul se va opune, va fi sancționat cu amendă în valoare de până la 1.500 de lei. Şi polițiștii fac verificări în acest caz.

Galerie foto



Vizualizări: 3,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: