INCREDIBIL: Pandurii, la un pas de desfiinţare

Zile zbuciumate pentru existența echipei vicecampioane a României, după ce unul dintre acționarii și fondatorii clubului de fotbal de la Târgu Jiu a decis să se retragă și să își vadă de treabă. Artego a notificat în scris clubul că se retrage din motive financiare. Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia a fost la un pas să facă un gest similar, iar asociaţia sportivă s-ar fi desfiinţat, pentru că legea impune minimum trei asociaţi, iar la Pandurii mai erau doar Primăria Târgu Jiu şi CE Oltenia. Afilierea Consiliului Judeţean Gorj este la instanţă, dar nu este definitivă. Ieri însă, directorul Artego a anunţat să rămâne lângă echipă, iar Condescu a spus că sindicatele rămân lângă echipă, el fiind cel care pleacă.

Ieri dimineață toată lumea a rămas năucă după ce în presa locală au apărut informații despre decizia celor de la Artego de a se retrage de la Pandurii. Imediat, Florin Cârciumaru și Laurențiu Ciurel au venit la biroul lui Ion Călinoiu și au discutat în prezența lui Eugen Pârvulescu ce este de făcut pentru ca echipa să supraviețuiască și să rămână în prima ligă fotbalistică, mai ales că se află pe un onorabil loc patru în clasament. De la ședința respectivă mai marii de la Pandurii au ieșit destul de siguri că echipa va exista în continuare, fiind date asigurări, inclusiv de către managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, că sunt și bani suficienți pentru buna desfășurare a activității, dar și oamenii care să se ocupe de club pe mai departe. Toți au fost însă surprinși de anunțul privitor la retragerea Artego și niciunul dintre cei amintiți nu a menționat faptul că Viorel David i-ar fi anunțat anterior că are o astfel de intenție.

Răzgândirea lui David!

Chiar în plină operațiune de evacuare a clubului din birourile lăsate fără curent, apă și gaze de șefii de la CEO, Marin Condescu a avut o discuție cu Viorel David, directorul de la Artego înregistrând cu această ocazie documentul oficial prin care societatea condusă de el anunță retragerea din calitatea de membru fondator la Pandurii. O decizie a Consiliului de Administrație de la Artego l-a împuternicit pe David să facă un astfel de demers, după anunțul cu pricina directorul general fiind chemat ieri la o altă întâlnire pe care au organizat-o Ciurel, Călinoiu și Cârciumaru.

De data aceasta discuțiile au fost la sediul CEO, nu la Consiliul Județean, cum fusese cea de dimineață, loc în care ziariștii pot să apară întâmplător și să afle ce mai pun la cale mai marii județului. La sediul CEO agenții de pază sunt extrem de vigilenți cu ziariștii, transparența este la cote de avarie și, ca urmare, nu prea sunt condiții care să perturbe luare deciziilor bune pentru Pandurii. Așa cum în toamnă Florin Cârciumaru rupea gura târgului cu plecarea de la Pandurii, iar ulterior revenea pentru a fi alături în continuare de echipă, la fel s-a răzgândit acum și Viorel David, cel care trebuie să obțină însă de la membrii Consiliului de Administrație de la Artego o decizie care s-o anuleze pe cea anterioară.

„A fost o întâlnire la sediul CE Oltenia și în urma discuțiilor de acolo cred că vom reveni asupra deciziei de retragere. Sigur că trebuie să luăm o hotărâre în acest sens în Consiliul de Administrație de la Artego, dar la momentul acesta pot să afirm că nu ne mai retragem. Asta este, oamenii se mai răzgândesc și de la o zi la alta, iar noi suntem în situația aceasta”, a menționat David.

Condescu prevede desființarea echipei

În timp ce privește decizia de retragere a celor de la Artego de la Pandurii, Condescu vorbește și despre o posibilă plecare a sindicatelor pe care le conduce și care au construit  echipa de la zero. E convins că sfârșitul clubului nu este departe dacă face un astfel de pas, problemele pe care le-a avut în ultima vreme făcându-l să ia în calcul această variantă, mai ales că după retragerea celor de la Artego Pandurii rămân doar cu trei acționari, respectiv Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia.

Condescu afirmă că și USMO ia în calcul retragerea din acționariatului echipei, sindicatele conduse de acesta fiind titulare însă ale mărcii, siglei și palmaresului sub care evoluează jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu. În plus, Marin Condescu afirmă că și CE Oltenia riscă să își piardă statutul de membru asociat în cadrul clubului întrucât, conform statutului, nu și-a plătit cotizația timp de trei luni la rând și, ca urmare, este exclus din Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor. „În cei 10 ani de când am preluat clubul, echipa a beneficiat de fonduri totale de 38 de milioane de euro, din care doar 21 de milioane au fost contribuții ale membrilor fondatori. Restul sumei a fost asigurat de mine, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, prin atragerea de sponsori, vânzarea de jucători și încasarea drepturilor de televiziune prin participarea în diferite competiții”, a spus Condescu.

Mulțumiri oamenilor de la Artego

Acesta a menționat că Artego SA a contribuit de-a lungul anilor cu 3,5 milioane de lei la bugetul clubului, banii fiind dați în ultimii ani în condiții dificile, generate de criza economică.  ”Le mulțumesc în primul rând oamenilor de la Artego pentru că au fost atâta timp alături de Pandurii. Și USMO ia în calcul posibilitatea de a se retrage din acționariatul de la Pandurii, deși este o decizie dificilă pentru că știm care vor fi consecințele”, menționează Marin Condescu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: