Independentul Morega şi-a făcut albie de porci adversarii

Deputatul Dan Morega se pregăteşte de o retragere la Padeş pentru vreo două săptămâni, pentru a-şi găsi liniştea necesară, el demonstrând însă ieri că nu are deloc bateriile descărcate înaintea concediului de vară. După ce a menţionat că nu revine ca membru în nici un partid politic, cel puţin o jumătate de an de acum încolo, acesta şi-a luat la ture toţi adversarii politici, atât din interiorul PNL, cât şi din afară, singura excepţie numindu-se Ion Navlea, candidatul pe care îl susţine fără reţinere la şefia filialei pe care a condus-o până la începutul lui iunie.

Dan Morega le-a prezentat ieri jurnaliştilor noul său cabinet parlamentar, amenajat în zona centrală a oraşului, spaţiul fiind unul modern, realizat în doar câteva săptămâni după plecarea din PNL. Cu tabloul lui Tudor Vladimirescu în faţa sa, deputatul a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a menţionat că va analiza posibilitatea de a se înscrie într-un partid „cel mai devreme” în primăvara anului viitor, el precizând că, până atunci, va rămâne independent. „Până în primăvară voi tatona, pentru că nu mă interesează doctrina unui partid, ci dacă reprezentanţii lui sunt oameni de cuvânt, nu unii care mint, aşa cum se întâmplă de 20 de ani. Îmi amân intrarea în politică, dar nu rămân în afara vieţii politice. Mi-am dat demisia din partid ca să votez cum vor cetăţenii care m-au ales, nu aşa cum dictează un nea Gică de la partid”, a precizat Morega. Acesta a menţionat că trei partide parlamentare şi unul neparlamentar i-au făcut oferte pentru a se înscrie în rândurile lor, Morega spunând că preferă să rămână independent pentru a avea o mai mare libertate de exprimare.

Condescu, Călinoiu, Militaru, la ţinta lui Morega

Fostul şef al PNL Gorj şi-a atacat cu această ocazie mai toţi adversarii, neratându-l nici pe fostul său şef de partid Crin Antonescu, despre care a spus că discută „veşnic” aceleaşi probleme, deşi la multe dintre ele nu se pricepe. „Mi-ar fi ruşine să fiu primul chiulangiu în Parlament şi să discut probleme de afaceri sau administraţie, domenii în care el nu a activat”, a precizat Morega, fost prefect şi subprefect de Gorj, dar şi om de afaceri şi profesor universitar în domeniul economic. La ture au fost luaţi apoi şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, liderul sindical Marin Condescu, dar şi deputatul PDL Severus Militaru.

„Şeful caracatiţei şi mafiei sindicale, Condescu, a pus biruri pe mineri şi a încasat sume foarte mari. Asta face el şi cu gaşca lui de hoţi ce se întitulează oameni de afaceri. Din sudor, Militaru a ajuns deputat, ce om de afaceri e el, acest neica nimeni pe care nu l-am văzut cu nicio iniţiativă parlamentară?” a întrebat Morega, care a menţionat şi că cere verificarea modului în care Consiliul Judeţean Gorj modernizează drumurile de la Ţânţăreni la Săcelu şi de la Bumbeşti Jiu la Novaci. Deputatul spune că lucrările nu sunt de cea mai bună calitate pentru că în carosabil au apărut deja gropi, el menţionând şi că în colegiul său, la Tismana, în satul Vâlcele, un drum asfaltat cu câţiva ani în urmă s-a îngustat în zona unui pod atât de mult încât şoferii neatenţi riscă să dea cu maşina într-o râpă de câţiva metri.

Şuturi pentru ex-colegii din PNL Gorj

Morega i-a trecut în evidenţă şi pe foştii săi colegi din PNL, singurul despre care a avut cuvinte de laudă fiind Ion Navlea, candidat la şefia filialei. Deputatul spune că adversarii acestuia, Dian Popescu şi Radu Angheloiu, nu vor putea conduce partidul mai bine, soluţia de echilibru reprezentând-o Navlea. „În partid eu am fost cu ponoasele şi ceilalţi cu foloasele. Contracandidaţii lui Navlea sunt maidanezii pe care îi ştiţi. Angheloiu vrea să îi bage partidul în buzunar lui Călinoiu, iar Dian Popescu poate să facă la partid o secţie de împachetat praful pentru Beethoven şi Mozart, pentru a-i culturaliza pe liberali”, a spus deputatul zâmbind, după care, liniştit, a menţionat că se pregăteşte să se bucure şi el de câteva zile libere, în a doua parte a lui august urmând să revină pe scena politică prin noi declaraţii, atunci fiind aproape de final şi campania de alegeri din PNL Gorj.

„Manta este pe dricul politic”

Pantelimon Manta a fost printre ultimii politicieni luaţi în răspăr de Morega, deputatul neintrând în dispute „profunde” cu acesta pe motiv că o comparaţie între cei doi l-ar avantaja categoric pe parlamentar, procentele din alegeri făcându-l să creadă acest lucru. „Lui Manta i-aş spune proverbul acela cu câinele care moare de drum lung… El oricum e pe dricul politic. L-am lăsat liber, de ce nu ia el preşedinţia partidului? V-a bătut el la cap cu vreo iniţiativă legislativă cât a fost deputat, aşa cum fac eu? El a lucrat la trei facultăţi, şi-a rezolvat problemele de familie, şi-a făcut un bloc pentru notariat… Ce-a mai produs capul lui? Tărâţe şi ciobănaşul cu berbecel, fân pentru mioare şi vila aviatorului de la Rânca. Manta nu e destul dacă nu e şi fudul”, a menţionat deputatul.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: