Indicatoarele rutiere, folosite în gospodării

Cel mai tranzitat drum naţional din judeţul Gorj a ajuns atracţia hoţilor. Se fură indicatoarele rutiere şi este pusă în pericol siguranţa traficului. Drumarii fac revizii zilnice pe aceste tronsoane şi înlocuiesc de fiecare dată semnele care lipsesc. Dosar penal, amendă şi chiar închisoare până la doi ani riscă cei care distrug ori fură indicatoarele de circulaţie.

Nu trece o zi fără ca angajaţii de la Drumurile Naţionale să nu înlocuiască un indicator de circulaţie. „Sunt foarte multe cazuri. Noi facem revizia în fiecare zi. Găsim astfel de situaţii şi noi în teren, mai suntem anunţaţi de Poliţia Rutieră. Cei care le fură nu conştientizează riscurile. Dacă lipseşte un indicator care îţi spune să opreşti sau că nu ai voie să depăşeşti, rişti să provoci accidente”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Toate semnele sunt înlocuite pe cheltuiala companiei. De cele mai multe ori, ţevile de fier sunt uşor scoase din pământ şi apoi valorificate. „Se întâmplă să fie şi vândute la fier vechi poate, dar, de cele mai multe ori, sunt folosite în gospodărie, iar semnele sunt aruncate pentru că nu au ce face cu ele”, a mai explicat Tudor.

Şoferii s-au obişnuit cu situaţia: „Nu ne mai miră nimic. Se fură toate în ţara asta. Dar un indicator lipsă poate provoca tragedii. Nişte oameni inconştienţi!”,  a spus un şofer.

Drumarii înlocuiesc în aceste zile şi parapetele distruse în accidentele de circulaţie neraportate poliţiei.

Vizualizări: 2,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: