Inedit! Şi-a făcut seră din piesele autobuzelor casate

Administratorul unei societăţi din comuna Bolboşi care desfăşoară activitate de transport persoane a reuşit să transforme autobuzele casate într-un spaţiu practic şi util. Sofronie Giosu a luat ferestrele de la mijloacele de transport uzate şi a amenajat cu ajutorul lor o seră în gospodăria proprie. În primăvara acestui an a cules primele roade ale legumelor cultivate în această seră.

Sera, realizată din componente de la autobuzele scoase din uz, a fost amenajată în satul Valea al comunei Bolboşi, în apropierea gospodăriei proprietarului, Sofronie Giosu. Privit din stradă, spaţiul chiar seamănă cu un autobuz, numai că privind mai de aproape se pot zări legumele cultivate de proprietar, precum salată verde, ceapă, ridichii sau răsaduri de vinete şi roşii. Pe geamuri încă mai este prezent semnul de „ieşire de siguranţă”. Construcţia a fost ridicată în toamna anului trecut. Are fundaţie de beton, o sobă pentru menţinerea unei temperaturi optime pentru dezvoltarea legumelor, iar în exterior este şi o cisternă cu apă alimentată de la o cişmea, apă cu care sunt irigate plantele.

sera_bolbosi

Dumitru Giosu, fratele celui care a avut această iniţiativă, spune că s-a bucurat deja de primele legume produse în sera realizată din ferestre de autobuz. „Fratele meu deţine o firmă de transport, face curse regulate de la Târgu Jiu la Turceni, la Craiova. Înainte a avut opt autobuze, acum mai are două autocare şi câteva microbuze. Autobuzele vechi le-a casat, iar ferestrele le-a oprit şi a realizat această seră. Este o idee foarte bună şi inedită. Mi-a dat şi mie nişte salată şi chiar a fost bună. Cred că mai mult de 300 de lei nu a investit pentru realizarea acestei sere, asta pentru că a folosit numai componente uzate de la autobuze, chiar şi de la un microbuz pe care îl are în curte şi nu a avut multe cheltuieli. A cumpărat material pentru partea de sus, soba a îmbrăcat-o în cărămidă. Legumele le foloseşte în gospodărie, nu le vinde. Sunt foarte bune, ecologice”, a spus Dumitru Giosu.

Sofronie Giosu administrează firma Sofrotur SRL din Bolboşi.

sera_bolbosi_1

Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: