Îşi căută părinţii după ce a stat 20 de ani prin orfelinate

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a apelat la mass-media locală şi naţională în speranţa că îşi va găsi părinţii care l-au abandonat la vârsta de 7 ani, la orfelinatul de la Novaci. În urma demersurilor făcute prin intermediul organelor abilitate ale statului, Gabriel Gabor a aflat că s-a născut în municipiul Târgu Mureş, însă mama sa este plecată de la locuinţa de domiciliu de 25 de ani. Gabriel spune că a reuşit în cele din urmă să-şi cunoască bunica, însă aceasta nu a dorit să păstreze legătura cu el.

Gabriel Gabor locuieşte în căminul din zona Vădeni – Târgu Jiu pus la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj tinerilor care au crescut în centrele de plasament. De câţiva ani tânărul încearcă să-şi găsească părinţii, însă fără nici un rezultat. În răspunsul primit de la Inspectoratul de Poliţie Mureş se arată că mama sa „Szuszana Gabor este plecată de la locuinţa de domiciliu de aproximativ 25 de ani, fără a i se cunoaşte adresa exactă, dată de la care părinţii acesteia Gavril Gabror şi Ghizela Burcşa, cu acelaşi domiciliu, nu au mai păstrat legătura”.

Tânărul spune că a reuşit să-şi cunoască bunica, Ghizela Burcşa. „Prin intermediul poliţiei din Târgu Mureş am fost acasă la bunica mea, pentru că bunicul a murit, însă aceasta a zis că nu mă cunoaşte şi că nu are de unde să fie sigură că sunt nepotul ei. De mama şi de tatăl meu nimeni nu ştie nimic. Nu-mi doresc decât să-i cunosc, să fiu împăcat cu Dumnezeu, nu vreau nimic de la ei. Îmi doream să-i cunosc încă de când eram mic, mai ales că alţi copii de la orfelinat erau vizitaţi de părinţi, iar pe la mine nu venea nimeni”, a declarat Gabriel Gabor. Acesta spune că nu-şi mai aminteşte nimic din primii săi ani de viaţă petrecuţi în familie. „Am fost abandonat la leagănul de la Novaci, pe la vârsta de 7 ani, apoi m-au transferat la centrul de plasament de la Târgu Jiu. Nu ştiu cum am ajuns în Gorj pentru că am înţeles că m-am născut la Târgu Mureş. La centru de plasament din Târgu Jiu am aflat că mai am o soră, care pe atunci avea 9 ani. Sora mea a crescut şi ea la orfelinat, iar acum are propria familie, are doi copii şi e plecată la muncă în Germania. Sora mea spune că nu vrea să-şi cunoască mama, care a abandonat-o, pentru că dacă ea ne-a lăsat când aveam nevoie de ea, acum nu mai are rost să fie alături de noi când nu suntem pe picioarele noastre”, a precizat Gabriel Gabor.

DORINŢĂ

După ce a trăit peste 20 de ani printre orfani, Gabriel Gabor îşi doreşte să fie de Paşti cu familia sa biologică. „La căminul unde locuiesc acum suntem ca o familie întrucât toţi am fost abandonaţi, însă acum înainte de Paşti îmi doresc să fiu cu familia mea naturală, chiar şi pentru o zi. Am văzut pe la televizor că şi alţi tineri abandonaţi în centrele de plasament şi-au găsit părinţii şi m-am gândit că poate voi avea şi eu norocul lor”, a menţionat Gabriel Gabor.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: