Infirmierele care au fost infectate cu Covid 19, evaluate

Un singur copil dintre cei opt cu dizabilități din centrul de la Târgu Jiu, care au fost infectați cu Covid 19, se mai află în spital. Ceilalți s-au vindecat deja și au fost externați. Vești bune au primit și cele șase infirmiere care au fost și ele internate în spital din cauza virusului. Înainte să revină la serviciu, ele vor fi evaluate de medicii specialiști.

Șapte copii dintre cei infectați s-au vindecat. Ei au fost deja externați și s-au întors la centrul din Vădeni, Târgu Jiu. Vorbim de copii cu dizabilități, care au fost consiliați psihologic la ieșirea din spital.

Evaluate din punctul de vedere al stării de sănătate vor fi și infirmierele care au fost infectate și ele și internate în spital din aceeași cauză. Două dintre ele s-au întors deja la serviciu. Celelalte sunt în concediu medical. „Copiii au fost evaluați de către psihologul din centru și starea lor de sănătate, după externare, este bună. În ceea ce privește angajatele, se va evalua starea de sănătate a personalului din punct de vedere medical, fizic și neuro-psihic pentru exercitarea meseriei respective, urmând îndeaproape recomandările Direcției de Sănătate Publică Gorj și, ulterior, rezultatul acestei evaluări va fi transmis de către noi DSP Gorj”, a explicat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: