Inginer din CEO, acuzat de hărțuire

Acuzații grave la adresa unui șef din Cariera Jilț Sud. O angajată susține că inginerul Aurel Zamfir ar fi agresat-o. Angajatul are mai multe reclamații. Toate au ajuns pe masa conducerii Complexului Energetic Oltenia, iar bărbatul este cercetat disciplinar.

Liderul de sindicat Ion Popescu a explicat că Aurel Zamfir, șef de sector la Jilț Sud, are un comportament total neadecvat pentru funcția pe care o ocupă. Mai muți angajați s-au plâns că sunt jigniți de acesta și au semnat o petiție pe care au înaintat-o Directoratului companiei. „La solicitarea membrilor de sindicat, nu numai de la Sindicatul Renașterea, ci și de la celelalte sindicate, am făcut o adresă către Directorat. Am comunicat exact ce au relatat oamenii, că sunt umiliți, jigniți, nu pot să reproduc cuvintele. Mă rezum la „mincinoși”, „marș afară”, „handicapatule”, niște expresii sub orice critică. Am făcut adresa respectivă sâmbătă. Luni, la ora 16, Directoratul a solicitat să vină tabelul cu solicitările oamenilor”, a spus Ion Popescu.

În plus, inginerul Zamfir este acuzat că ar fi cerut și primit de la câțiva salariați diverse produse. Pe o angajată chiar ar fi hărțuit-o. Și această femeie s-a plâns conducerii Complexului. „Au semnat într-un singur schimb 21 de colegi. Alți 40 de colegi nu au mai putut să semneze pentru că a fost timpul foarte scurt. S-a făcut o comisie de cercetare disciplinară. Am fost cu trei dintre colegi la declarații, la CEO. Domnul Zamfir primea cadouri carne de vițel, lapte. Domnul inginer Zamfir obliga oamenii să facă contracte de asigurări, le vindea oamenilor produse Avon, unde era soția lui. Au răbufnit acum oamenii. Ei nu au mai putut să suporte aceste jigniri. Dânsul se crede pe propria tarla, pe propria moșie. Când nu i-a mai adus carne de vițel, o femeie, a fost în baraca unde stă dânsa, a intrat acolo inginerul Zamfir, a început să o pipăie, un fel de hărțuire sexuală. Soțul doamnei i-a dat o mamă de bătaie soției ca să recunoască totul”, a mai adăugat Popescu, la TV Sud.

Conducerea companiei a demarat deja cercetarea disciplinară a inginerului, urmând să anunțe măsura dispusă în cazul său.

Vizualizări: 4,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: