Orașul Țicleni pierde investitori. Motivul!

Orașul Țicleni pierde investitori. Autoritățile locale de aici încearcă de 4 ani să preia baza de tractoare a Petromului și nici până acum nu au reușit. Se pare totuși că, în cele din urmă, acest lucru se va întâmpla. Primarul din Țicleni vrea să aducă aici un investitor puternic care să creeze câteva sute de locuri de muncă.

În urmă cu ceva timp, la Țicleni a ajuns un investitor care ar fi vrut să deschidă aici o fabrică de motoare electrice. Pentru că autoritățile locale nu au rezolvat în timp util preluarea clădirii de la Petrom, firma a plecat.

S-au pierdut peste 100 de locuri de muncă. „De patru ani mă chinuiesc să intru în posesia bazei de tractoare a Petromului. Au fost cadastrele suprapuse și până acum am tot făcut documentații. A venit o firmă să facă aici o fabrică de tractoare electrice. Au văzut clădirea, le-a convenit, dar nu au putut să stea după noi până ne rezolvăm problemele. Au deschis la Dâmbovița. Aveam nevoie de 120 de oameni pentru început“, a precizat Radu Constantin, edilul din Țicleni.

În acest moment se poartă discuții și cu alți investitori și între timp primarul din Țicleni speră să rezolve problema clădirii. “Eu cred că în cel mai scurt timp o să preiau clădirea. Am mai vorbit cu niște investitori, au venit aici, au văzut despre ce este vorba, dar încă nu s-au pronunțat. Eu vreau să aduc un investitor puternic care să facă aici o fabrică. Să facem producție, nu comerț“, a spus primarul.

În acest moment, la Țicleni funcționează o fabrică de cablaje cu aproximativ 60 de angajați. Societatea nu a găsit suficientă forță de muncă în localitate și în aceste condiții a angajat și din alte zone ale județului persoane dispuse să muncească.

Vizualizări: 1,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: