Ingrediente din bucătărie pentru unghii puternice și sănătoase

Există o serie de ingrediente din bucătărie, ieftine dar și eficiente care se pot folosi cu succes pentru a avea unghii puternice și sănătoase. Dacă te confrunți cu problema unghiilor casante, sunt câteva metode uşoare prin care poți scăpa de această problemă.

Un prim pas în îngrijirea unghiilor constă în alegerea cu atenție a dizolvantului de ojă. Evită dizolvantele care au în componență substanțe chimice. Acestea nu doar că dăunează pielii, ci pot contribui la formarea unghiilor casante. În loc să alegi dizolvantele clasice, alege un parfum mai ieftin care să aibă în componență un agent de îndepărtare a ojei. Pentru a menține unghiile puternice și sănătoase, iată ce ingrediente sunt de mare ajutor.

Sucul de lămâie poate să ajute la strălucirea unghiilor și la îndepărtarea petelor. Are în componență vitamina C, care contribuie la creșterea sănătoasă a unghiilor. Stoarce sucul unei lămâi și aplică-l pe fiecare unghie folosind un tampon de bumbac. Lasă-l apoi să se usuce, poți utiliza chiar și o felie de lămâie direct pe unghie. Repetă acest lucru de două ori pe săptămână, apoi folosește o cremă hidratantă bogată.

De asemenea, lămâia poate fi utilizată și în combinație cu alt ingredient util. Adaugă câteva picături de suc de lămâie la 2 linguri de ulei de măsline. Încălzește amestecul la microunde într-o cană timp de 15 secunde. Astfel poți crea o mască hidratantă pentru unghii, care poate fi masată și lăsată să acționeze timp de 30 de minute. Pentru rezultate mai bune poate fi lăsată și peste noapte. 

Mierea combate creșterile bacteriene și fungice și poate ajuta la menținerea unghiilor și a cuticulelor hrănite și suple. Combină proprietățile hidratante ale mierii cu cele ale sucului de lămâie. Poți crea o mască de unghii cu miere și lămâie din 2 lingurițe de miere și câteva picături de suc de lămâie. Masează unghiile cu acest amestec timp de 15-20 de minute. Folosit cel puțin de două ori pe săptămână, acest tratament poate duce la unghii mai strălucitoare, puternice și cuticule moi.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: