Înscrierea la UCB a început cu stângul

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) şi-a deschis astăzi porţile pentru studenţii interesaţi, însă doar 10 persoane se înscriseseră până la ora 16.00. Rectorul Adrian Gorun declara în urmă cu câteva zile că numărul înscrişilor la UCB nu va depăşi 500 de persoane, luând în considerare rezultatele de la bac. Tot din lipsa de studenţi, anul acesta secţia de Comunicare Socială si Relaţii Publice nu va mai organiza înscrieri.

Cea mai ocolită specializare de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ este secţia de Comunicare Socială şi Relaţii Publice. Din lipsa studenţilor, conducerea universităţii nu va mai organiza înscriere la această secţie în acest an. Dacă în alte centre universitare, secţia CSRP este una dintre cele mai aglomerate la înscrieri, în Gorj elevii nu tind spre o carieră de PR. Pe lista neagră mai sunt şi alte specializări, la care deocamdată conducerea universităţii se mai gândeşte dacă vor mai rămâne sau nu. „Ăsta este nivelul de cultură în judeţul Gorj. Nu putem să mai continuăm cu această secţie, pentru că nu vrea nimeni să se înscrie. Mai sunt şi alte secţii care nu reprezintă interes prea mare pentru tinerii gorjeni. O să vedem cum decurg înscrierile în acest an şi vom lua o hotărâre şi în cazul acestora. Nu vreau să le nominalizez, pentru că nu vreau să influenţez în vreun fel opţiunile elevilor”, declară Adrian Gorun, rectorul UCB.

Rectorul universităţii este pesimist şi atunci când vine vorba despre înscrierile la facultate din această sesiune. Adrian Gorun nu se aşteaptă ca mai mult de 500 de elevi să opteze pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Pe de altă parte acesta mai spune că având în vedere numărul scăzut de promovaţi, universitatea va avea parte de studenţi mai buni ca în alţi ani. „Nu cred că vor fi mai mult de 500 de înscrieri în prima sesiune, pentru că nici examenul de Bacalaureat nu a fost promovat de mai mult de 2.500 de elevi. Este absolut normal ce se întâmplă, de aceea şi calitatea studenţilor care se vor înscrie la una din secţiile universităţii va fi una mai bună”, mai spune Adrian Gorun.

Înscrierile la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ vor începe din data de 14 iulie.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: