Înscrieri pentru un loc de muncă în Danemarca

Angajatorii danezi pun la dispoziţia gorjenilor alte 20 locuri de muncă în agricultură, pentru care pot opta însă de această dată doar absolvenţii unui liceu agricol sau ai unei facultăţi de profil.

Sunt oferite 10 posturi pentru lucrători în ferme de creşterea animalelor sau de cultivarea fructelor şi legumelor, cu o durată a contractului între 4 şi 8 luni. De asemenea, alte 10 locuri de muncă vacante sunt pentru grădinari şi ajutori de grădinari în seră, cu o durată a contractului cuprinsă între 2 şi 3 ani. Ana Maria Niculescu, consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AFOFM) Gorj, spune că persoanele selectate pentru a lucra în seră vor trebui să frecventeze în acelaşi timp nişte cursuri de specialitate plătite de guvernul danez: „Pentru toate aceste locuri pot opta doar absolvenţii unui liceu agricol (inclusiv silvicultură) sau facultăţi cu profil agricol (inclusiv silvicultură) şi studenţi la o facultate cu profil agricol cu vârsta între 18- 30 ani care cunosc limba engleza nivel avansat. Se oferă salariul de 1270 euro brut lunar”.

1 martie, termenul limită de înscriere

 Ana Maria Niculescu spune că există câteva posturi şi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz şi de motostivuitori care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2010. Pentru lucrătorii în agricultură înscrierile se fac deja de la începutul anului, iar data limită de aplicare este 1 martie 2010, selecţia făcându-se la Ploieşti, în urma unui interviu cu angajatorul danez. De altfel, mulţi gorjeni s-au arătat până acum interesaţi de oferta danezilor, pentru că cerinţele care trebuie îndeplinite nu sunt atât de drastice. Astfel, cei interesaţi trebuie să aibă vârstă de peste 18 ani, să vorbească engleza la nivel mediu, să aibă experienţă în munca manuală şi să fie capabili să presteze muncă fizică grea, pe perioade lungi de timp.

Relaţii suplimentare privind înscrierea pentru oferta din Danemarca puteţi obţine la sediul AJOFM Gorj din strada Lt.Col.Dumitru Petrescu nr.1 la compartimentul EURES sau la numărul de telefon 0253211568. Data limită de aplicare este 1 martie 2010, iar selecţia se va face la Ploieşti, printr-un interviu cu angajatorul danez.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: