Inspecţie la clasa profesoarei bătute de directorul din Stejari

O comisie de la Inspectoratul Şcolar se va deplasa la Şcoala Gimnazială de la Stejari pentru a verifica activitatea de la clasă a profesoarei de Limba şi Literatura Română, care l-a acuzat pe directorul unităţii de învăţământ că a bătut-o, iar apoi a concediat-o. S-a luat această măsură după ce directorul şcolii din Stejari le-a spus celor de la Inspectorat că nu este mulţumit de pregătirea profesională a cadrului didactic.

„O să trimitem o echipă din care face parte şi inspectoarea de limba română, pentru a o asista pe profesoară la clasă, să vadă cum îşi desfăşoară orele, pentru că directorul o acuză că nu-şi face treaba aşa cum trebuie şi se declară nemulţumit de competenţele dumneaei. Vreau să vă spun că este suplinitoare prin delegaţie doar până la sfârşitul acestui an şcolar, deci mai are câteva luni de suplinire. Noi oricum vom merge acolo să vedem dacă cele spune de director se adeveresc sau nu”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct.

Cât despre măsurile care se pot lua împotriva directorului care a greşit atunci când a vrut s-o concedieze pe profesoara de limba română, inspectoratul nu se poate pronunţa pentru că trebuie să cerceteze mai bine acest caz. „Nu pot să vă spun nimic. Nu se poate lua o măsură disciplinară de la o zi la alta. Trebuie să cercetăm în amănunt acest caz. Să vedem exact ce s-a întâmplat acolo şi apoi vom vedea ce măsură putem lua”, declară Mitescu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: