Află de aici câţi salariaţi ai unităţilor SNLO pleacă de la 1 Aprilie

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) dă afară 300 de oameni începând cu 1 aprilie. Aceasta reprezintă prima tranşă din cei 920 de angajaţi câţi cuprinde programul de restructurare al companiei. Cei 300 de oameni vor primi plăţi compensatorii în valoare de 29.000 de lei, cei mai mulţi disponibilizaţi plecând de la activitatea de subteran, respectiv Mina Motru. Potrivit directorului de Resurse Umane din cadrul SNLO, Constantin Lăzăroiu, aceasta este prima şi ultima tranşă de disponibilizaţi pentru anul 2011.

Cei 300 de angajaţi provin de la mai toate unităţile miniere subordonate Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, dintre care cei mai mulţi, 109 la număr, sunt de la Mina Motru. Ei vor primi sume compensatorii în valoare de 29.000 de lei fiecare părăsind activitatea minieră cu 1 aprilie 2011. „Conform programului de restructurare al SNLO aprobat în Consiliu de Administraţie în luna februarie, începând cu 1 aprilie vor fi disponibilizaţi un număr de 300 de persoane cu plăţi compensatorii în valoare de 29.000 de lei. Am trimis o singură notificare Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în luna februarie cu cei 920 cât prevede programul, însă vor pleca eşalonat. Din ce ştiu până acum, aceasta este ultima tranşă pe anul acesta”, a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO.

109 angajaţi disponibilizaţi de la Mina Motru

Astfel, de la EC Roşia vor pleca 23 de angajaţi, de la EC Peşteana vor pleca nouă, de la EC Roşiuţa 17 persoane, de la EC Lupoaia nouă, de la EC Alunu 11 angajaţi, de la Husnicioara 29 de persoane, de la EC Berbeşti 80, de la mina Motru, cu activitate de subteran, vor pleca 109 angajaţi, de la Baza de Aprovizionare un angajat, de la UVA Rovinari doi angajaţi, de la Căi Ferate Uzinale cinci angajaţi, de la Baza de Tratament Săcelu numai un angajat iar de la sediul central SNLO patru angajaţi. Aceasta este de altfel şi singura notificare pe care a primit Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, pe lângă cei 22 de asistenţi personali de la primăria Scoarţa care vor pleca tot cu 1 aprilie. „Avem o notificare de la SNLO potrivit căreia vor fi disponibilizaţi 300 de angajaţi cu 1 aprilie. Este vorba de programul lor de restructurare a celor 920 de persoane, aceasta fiind prima tranşă. Pe lângă această notificare mai avem alta de la primăria Scoarţa care va disponibiliza 22 de asistenţi personali”, a declarat Romeo Chiriac, reprezentant AJOFM Gorj.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: