Inspectorii de muncă, discuţii cu afaceriştii gorjeni

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj vor desfăşura până în data de 31 ianuarie 2018 o campanie de informare şi conştientizare în rândul agenţilor economici din judeţul Gorj. În cadrul acestor acţiuni, agenţii economici vor primi informaţiile necesare în ceea ce priveşte modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Angajatorii vor mai primi informaţii legate de registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată. Astfel de acţiuni se derulează în toată ţara.

„Pentru o cât mai eficientă informare a angajatorilor de la nivelul judeţului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va organiza întâlniri cu reprezentanţii entităţilor care au calitatea de angajator din toate domeniile de activitate: societăţi comerciale, regii autonome, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale”, au anunţat reprezentanţii ITM Gorj.  

Inspectorii de muncă participă încă de la sfârşitul lunii octombrie la o campanie de conştientizare a persoanelor fizice şi juridice din judeţ cu privire la principalele acte normative referitoare la relaţiile de muncă. Până în prezent, inspectorii de muncă au discutat cu 538 de angajatori din 48 de comune din Gorj şi 534 de angajatori din şase oraşe. Alţi 100 de angajatori au primit informaţii la sediul ITM Gorj.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: