Instituție din Gorj, amendată pentru condițiile de muncă

Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Gorj a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Instituția responsabilă cu siguranța alimentelor a fost sancționată contravențional, la începutul lunii februarie, cu 5000 lei pentru că o parte din salariați lucrează în spații în care se înregistrează depășiri de noxe.

Conform reprezentanților ITM Gorj, o parte din salariații DSV Gorj au locuri de muncă încadrate în condiții deosebite de muncă, dat fiind faptul că lucrează cu agenți biologici. În urma unui control efectuat de inspectorii de muncă în luna septembrie 2018, instituția a primit ca măsură normalizarea condițiilor de lucru. Mai exact, DVS Gorj trebuia să se asigure că pe locurile de muncă respective nu mai există depășiri de noxe, prin realizarea unor investiții.

În urma controlului din februarie, inspectorii de muncă au concluzionat că instituția nu întreprins nicio măsură pentru remedierea deficiențelor. Peste 20 de angajați ai instituției din totalul de 90 lucrează în condiții deosebite de muncă.

Directorul Nicolae Călescu spune că nu a realizat acele investiții pentru că nu a avut bani prevăzuți în acest scop. ”Sancțiunea a avut drept cauză nerealizarea măsurilor privind o serie de investiții. Din cauza bugetului redus din 2018 acordat instituției de Autoritatea Națională, nu am putut să le realizăm. Am solicitat sume în bugetul pe anul în curs, sperăm să ne aprobe banii necesari. În condiții deosebite lucrează personalul de la Laborator”, a declarat Nicolae Călescu.

DSV Gorj a contestat în instanță amenda aplicată de ITM Gorj. Speța se judecă la Judecătoria Târgu Jiu, iar magistrații nu au acordat până acum un termen de judecată.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: