Un nou eșec la Tismana. Reacție: Cea mai mare nemernicie posibilă!

O nouă încercare, un nou eșec! Consilierii locali din Tismana nu au votat în ședința de luni, 4 martie, proiectul de hotărâre care avea ca scop revenirea localității la statului de comună. Primarul i-a speriat pe consilieri când le-a spus care ar putea fi consecințele votului.

Conform celui care a inițiat proiectul de hotărâre, consilierul independent Ion Popescu, majoritatea din Consiliu Local a venit în ședință cu un amendament menit să sperie pe oricine vota proiectul. Mai exact, dacă hotărârea trecea, sumele pe care ar fi urmat să le returneze primăria din fonduri europene erau imputate consilierilor locali. Primarul Marian Slivilescu a spus în mai multe rânduri că localitatea va trebui să dea milioane de euro înapoi, fiind vorba de bani pentru anumite proiecte aflate în derulare.

Nici nu s-a mai ajuns la vot, pentru că o parte din consilieri s-au ridicat și au plecat, fiind urmați în scurt timp și de ceilalți. ”Cea mai mare nemernicie posibilă după Revoluție, ce au făcut cei de la PSD și de la ALDE. La proiectul de hotărâre, propuseră un amendament prin care fiecare consilier să răspundă pentru eventualele pagube. Cei de la PSD, cei care propuseră amendamentul, părăsiră sala. Dar, lumea a văzut și trage concluziile. Suntem o țară vai de capul nostru”, a declarat Ion Popescu.

Proiectul inițiat de consilierul local Ion Popescu a fost ultimul de pe ordinea de zi a ședinței de luni, iar celelalte proiecte au trecut. Dezamăgit să tot încerce fără succes, Ion Popescu spune că nu se va mai strădui să repună pe tapet propunerea de revenire a localității la statutul de comună.

Primarul din Tismana spune că nu lipsa cvorumului a fost o piedică în ceea ce privește supunerea la vot a proiectului de hotărâre, ci teama de consecințe. ”Au avut cvorum de ședință. Din cei 10 rămași în sală, 4 erau inițiatorii proiectului, plus 2 de la PNL, 3 de la ALDE și 1 de la PSD. Era suficient ca 6 să voteze pentru. Le-am spus că au posibilitatea să voteze pentru organizarea referendumului, cu condiția să știe ce îi așteaptă. Au plecat pe rând, știind consecințele. Am venit cu un amendament, să răspundă financiar, juridic și în privința oricărei alte consecințe ce recurge pentru localitate prin organizarea referendumului. Nu era nevoie de amendament, pentru că oricum răspund conform legii. Am propus amendamentul mai mult pentru cei din sală, să se lămurească ce ar însemna o astfel de hotărâre”, a comentat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

Vizualizări: 4,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: