Instituție publică transformată în padoc. Câinii sunt aruncaţi peste gard!

Situație incredibilă în ograda unei instituții publice din Târgu Jiu. Zeci de câini sunt îngrijiți de o angajată a Administrației Naționale a Îmbunătățirilor Funciare (ANIF) Gorj chiar în curtea instituției unde a improvizat până și cuști. Economistă de profesie, femeia a mărturisit că are peste 80 de câini pe care îi îngrijește în fiecare zi, în afara serviciului. Susține că patrupedele sunt aruncate pur și simplu peste gard. Situația trenează de ani buni, însă i-a promis prefectului că va găsi un adăpost adevărat pentru câini.

ANIF Gorj s-a transformat într-un padoc pentru zeci de câini îngrijiți de o economistă care lucrează în cadrul instituției. În prag de pensie, femeia adună câinii și îi aduce la serviciu sau acasă. În curtea instituției publice, ea a improvizat chiar și cuști unde ține patrupedele. Susține că toți câinii au documente și sunt sterilizați sau deparazitați. „Este un râu în apropiere și aici sunt aruncați câinii în saci ori chiar mi-i aruncă peste gard. Sunt singura de aici care are grijă de ei. Am mâncare. Le dau mereu. Colaborez cu o asociație din Germania. Va lua 15 câini. Totul este în afara serviciului. Sunt economist aici. Cuștile sunt improvizații. I-am pus pe toți la umbră, să nu stea în soare. Am venit cu foarte mulți bani de acasă pentru a avea grijă de câinii aceștia”, a mărturisit Luiza Năstase.

89 de câini, în curtea instituției

Sunt însă târgujieni care susțin că nu au putut intra în curtea instituției din cauza mai multor câini care erau lăsați liberi. Femeia care îi îngrijește dă asigurări că toți sunt închiși și nu atacă oamenii. „Am 89 de pașapoarte pentru câini adulți și mai mulți puiuți. Ce să fac? Nu îi pot lăsa să stea în drum. Toți câinii care sunt bolnavi îi duc acasă să se pună pe picioare. Am mare grijă să nu fie atacați oamenii când vin aici. Toți sunt închiși să nu-i calce mașinile. Am sterilizat câinii în toată zona. Toată lumea vine aici să tratez câinii”, ne-a mai spus femeia.

Prefect: E greu de analizat!

Situația neobișnuită a fost constatată și de prefectul Ciprian Florescu. Și el a rămas uimit când a văzut animalele care erau ținute în curtea instituției. A primit asigurări că situația se va rezolva în câteva zile. „E greu de analizat. Sufletește vorbind, e înălțător să ai grijă de niște căței aruncați. E un gest frumos. Condiția este să fie trimiși acolo unde trebuie și nu de această entitate. Nu e treaba entității să se ocupe de acte de ecarisaj sau de altă natură care vizează viața cățeilor. Îi apreciez sufletește, chiar dacă obiectul de activitate este altul. Am garanții că situația se va rezolva. O asociație din Germania îi preia”, a declarat prefectul.

Directorul ANIF nu a fost de găsit să comenteze această situație. Luni, 31 august, inspectorii sanitar veterinari vor merge să facă verificări în zonă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: