Instruirile pentru alegerile locale, secretizate

Instruirea primarilor şi secretarilor de primării pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale a căpătat caracter secret, după ce Gheorghe Paraschivu a fost desemnat prefectul judeţului Gorj. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, astfel de şedinţe se desfăşoară cu uşile închise, fără a fi permis accesul presei în sală.

Jurnaliştii au putut intra în sala de şedinţe doar înainte de a începe instruirile, după care au fost invitaţi să iasă afară. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că asta a fost rugămintea celor de la Autoritatea Electorală Permanentă. „Este o şedinţă de lucru, dar fiindcă s-au mai transmis informaţii care ţin de bucătăria internă a secţiilor de votare şi de echipamentele informatice, cei de la Autoritatea Electorală Permanentă ne-au rugat să vă transmitem că ar dori ca şedinţa să fie una de lucru. Asta a fost solicitarea celor de la Autoritatea Electorală Permanentă, dumnealor sunt organizatorii acestor şedinţe”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.
Miercuri au fost convocaţi la instruire doar jumătate dintre primari şi secretari, o altă şedinţă de acest gen urmând să aibă loc şi joi. „Conform reglementărilor în vigoare este vorba de şedinţa de instruire a primarilor şi secretarilor privind buna organizare şi desfăşurare a alegerilor locale din data de 5 iunie. Se transmit informaţii tehnice, se clarifică anumite aspecte”, a precizat Arjoca.
Primarii susţin că deja sunt familiarizaţi cu desfăşurarea şi organizarea alegerilor. „În afară de faptul că sunt acele liste de susţinători pe care trebuie să le aibă candidaţii, nu prea sunt noutăţi, se cam repetă. Este bine că s-a redus foarte mult acea cheltuială care se făcea cu tot felul de materiale de promovare, acum legea le limitează şi este un lucru bun. Oameni trebuie să-l judece pe fiecare, după ce a făcut şi după ce nu a făcut în localitatea respectivă”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul de la Turceni.
NO COMMENT
Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente de la Gorj refuză să dea informaţii inclusiv şi despre organizarea alegerilor, pe motivul că li se interzice acest lucru de la nivel central.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: