Întâlnirile pentru recuperarea datoriilor de la CET-uri, în zadar

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, nu a ajuns la nicio înţelegere cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi nici cu conducerea Oltchim şi a uzinelor sodice. În urma acestei întâlniri trebuia să se stabilească modul în care SNLO îşi va recupera datoriile de la aceste unităţi, însă nu sunt lichidităţi suficiente.

După ce au fost blocate conturile şi s-a reuşit suspendarea blocării, conducerea SNLO face tot posibilul să îşi recupereze din datorii, motiv pentru care Daniel Burlan s-a deplasat ieri la Vâlcea. “A fost o întâlnire la care a participat preşedintele Consiliului Judeţean din Râmnicu Vâlcea, conducerea Olchimului şi a uzinei sodice Govora şi conducerea CET-ului Govora. S-a făcut o analiză şi asupra lichidităţilor pe care pot să le asigure beneficiarii CET-ului Govora, mai departe Govora având să ne dea nouă. Este insuficient, practic nu s-a ajuns la nicio concluzie“, a declarat Daniel Burlan.

Livrările către CET Govora rămân blocate

În aceste condiţii, Daniel Burlan, spune livrările către CET Govora vor rămâne blocate. Aici mai există rezerve numai până pe 15 iulie. “În continuare rămân blocate livrările către CET Govora, lucrăm pe stoc la Berbeşti, până la sfârşitul lunii dacă gestionăm bine stocurile. Am înţeles că la Govora mai există rezerve doar până în 15 iulie, după care va trebuie să intre în rezerva de stat, asta înseamnă că o să aibă nevoie de cărbune. Govora împreună cu Consiliul Judeţean şi ceilalţi beneficiari ai CET- ului Govora, uzinele sodice şi Oltchim trebuie să găsească o soluţie să-şi achite contravaloarea serviciilor care se furnizează între ele, pentru a asigura lichidităţi să plătească cărbunele la SNLO“, a mai spus Daniel Burlan.

De la unităţile din Râmnicu Vâlcea SNLO are de recuperat 70 de milioane. Atât uzinelor sodice, cât şi Oltchim li s-a dat un termen în care să facă rost de bani pentru a-şi plăti datoriile. Directorul general al SNLO, spune că o variantă ca aceste unităţi să facă plăţi către SNLO ar fi să diminueze plăţile către furnizori sau facă încasări din alte părţi.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: