Internări mai puţine în spitale în 2011

Numărul internărilor în spitale va fi redus cu 10 procente începând din acest an, potrivit noului contract cadru privind acordarea asistenţei medicale. Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii, însă nu se ştie dacă va fi pusă în practică. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, nu crede că acest lucru va fi posibil, pentru că nu se pot face liste de aşteptare. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, susţin că majoritatea spitalelor au depăşit numărul de internări contractate cu casa în 2010.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu nu a primit nimic oficial până în acest moment legat de reducerea numărului de internări, însă până la sfârşitul lunii martie atunci când se vor semnale contractele cadru mai este timp. Constantin Pălivan, susţine că această reducere a internărilor, va fi destul de greu de realizat. „Ar fi bine să se reducă numărul de internări, dar nu se poate face acest lucru. Spitalul Judeţean este de urgenţă, aici vin bolnavi de la toate spitalele din judeţ, cu tot felul de patologii. Noi nu ne putem permite să facem liste de aşteptare sau să programăm boala pacienţilor”, a declarat Constantin Pălivan, director medical Spitalul Judeţean de urgenţă Târgu-Jiu.

Mai mult, în majoritatea spitalelor de Gorj au fost înregistrate mai multe internări decât cele prevăzute de contractul cadru, potrivit lui Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: