Planul Agenţiei de Muncă pentru gorjenii şomeri

Aproape 6000 de şomeri ar putea să-şi găsească anul acesta un loc de muncă prin intermediul programelor de integrare derulate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. În 2010, circa 8000 de persoane au reuşit să-şi găsească un loc de muncă.

Din totalul de 13.000 de gorjeni aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, 5.600 vor avea şanse să se încadreze în muncă anul acesta. Cel puţin asta speră reprezentanţii AJOFM Gorj. “Sperăm şi cu siguranţă că îl vom realiza, planul propus, de încadrare a unui număr de cel puţin 5600 de persoane de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a precizat Romeo Chiriac, consilier superior în cadrul AJOFM Gorj. 

Astfel, prin serviciile de informare şi consiliere, AJOFM Gorj va încerca să încadreze 200 de persoane, iar prin serviciile de formare profesională şi ocupare în urma absolvirii acestor cursuri, 400 de persoane. În ceea ce priveşte acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului vor fi incluse 300 de persoane şi tot atâtea persoane cu vârstă peste 45 de ani şi unici susţinători ai familiei. Prin stimularea mobilităţii,  220 de persoane, vor lucra în altă localitate, cu schimbarea domiciliului, aceştia fiind răsplătiţi cu stimulente. Se mai doreşte şi încadrarea a 335 de absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ.   

Noi cursuri de formare profesională

Prin programul de formare profesională au fost prevăzute pentru anul 2011, 46 de cursuri. 36 dintre acestea sunt organizate pentru şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi zece cursuri pentru deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu. Romeo Chiriac a mai spus că vor fi introduse alte cursuri. “Vom organiza un curs de manager în activitatea de turism, un curs de lucrător în hoteluri şi de inspector resurse umane, pe care se pune accent din ce în ce mai mult”, a mai spus Romeo Chiriac. De toate aceste cursuri vor beneficia circa 1.056 de persoane, dintre care 150 de deţinuţi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: