Spitalele, pline de consumatori de alcool şi gurmanzi

Dacă Sărbătoarea Crăciunului a fost una relativ liniştită pentru cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi de Revelion. La trecerea dintre ani, au fost înregistrate peste 40 de solicitări la ambulanţă din parte gorjenilor care au făcut excese alimentare şi de alcool. Nici cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu au avut linişte.

Anul 2011 a debutat într-un mod alert pentru cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. La trecerea dintre ani, personalul medico-sanitar de la salvare s-a deplasat la peste 40 de solicitări venite din parte gorjenilor. Şi în primele zile ale acestui an, chemările nu au încetat să apară. „De pe 31 decembrie şi până pe 3 ianuarie dimineaţa am înregistrat 257 de solicitări. S-a lucrat continuu. În noaptea de Revelion a fost cel mai greu pentru că am avut peste 40 de chemări“, a declarat Luigi Drăghici.

Le-a plăcut mai mult băutura

Şi la Unitatea de Primiri Urgenţe noaptea dintre ani a fost una foarte agitată. Au fost înregistrate foarte multe persoane venite în comă alcoolică, traumatisme în urma agresiunilor pe fondul consumului de băutură şi hipotermii. „Am făcut faţă foarte greu numărului mare de pacienţi care s-au prezentat. Nu am avut persoane care au ajuns la spital din cauza exceselor alimentare, ci din cauza alcoolului, chiar foarte mulţi. Am avut multe traumatisme în urma agresiunilor, am avut hipotermii. Am lucrat fără încetare. Noi nu am simţit că a fost Revelion”, susţine Alina Bumbaru, medic UPU.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: