Internată la psihiatrie, externată cu un copil

S-a dus să-şi rezolve problemele la cap şi s-a întors cu un copil.  O femeie de 27 de ani a ajuns la Centrul Maternal din Târgu Jiu cu un nou-născut în braţe. Situaţia nu ar fi ieşită din comun, dacă femeia nu ar fi fost internată la secţia de Psihiatrie a Spitalului Turceni, unde a conceput copilul cu un bolnav. Mai mult, femeia suferă de epilepsie.

La Turceni a fost depistat recent un focar de sifilis, iar această nouă situaţie arată că problemele de acolo sunt mult mai grave. O femeie a născut un copil conceput în timp ce era internată acolo.  

Femeia de 27 de ani trebuie înscrisă imediat la un medic de familie din municipiu pentru a i se putea prescrie medicamentele de care are nevoie. A locuit practic, mai bine de 3 ani la Spitalul de Psihiatrie din Turceni, unde a conceput şi copilul cu un bărbat internat aici, potrivit Radio Infinit.

Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu, spune că femeia a făcut o criză de epilepsie chiar din prima zi în care a ajuns în centru şi reprezintă un pericol pentru nou-născut.

„Copilul a fost conceput atunci când era în spitalul de la Turceni, cu cineva internat acolo. Din prima zi a făcut o criză de epilepsie. Ne-a speriat, mai ales că are un copil mic. Există pericolul să-l aibă în braţe, îi cade, cine ştie ce se poate întâmpla. Trebuie să o internăm undeva“, a spus Milosteanu.

Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal, e indignat că deşi angajaţii săi se supun unor riscuri lucrând cu persoane bolnave mintal, nu primesc sporurile cuvenite. Centrul Maternal adăposteşte, în acest moment, 6 mame cu 13 copii şi 12 femei însărcinate care beneficiază de asistenţă socială.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: