Internet gratis la Grupul Şcolar „Ion Mincu“

Elevii de la „Ion Mincu“ pun la dispoziţia celor interesaţi calculatoare cu ajutorul cărora pot comunica cu rudele aflate departe sau pentru informare. Pentru acest centru de informare s-a cheltuit circa un miliard de lei, banii provenind de la Ministerul Educaţiei.

Elevii care învaţă la Grupul Şcolar Tehnologic „Ion Mincu”, cei care sunt cazaţi la internatul acestei unităţi dar şi elevi ai altor unităţi de învăţământ din judeţ sau din afara lui au ocazia acum să se informeze mult mai repede dar să şi participe la diverse acţiuni educative, să citească, să vizioneze filme, pentru că centrul este dotat cu sistem home cinema sau să utilizeze Internetul fără a plăti nimic. Iniţiativa creări unui astfel de centru i-a aparţinut chiar directoarei care conduce liceul. „Ne-am gândit să facem ceva folositor pentru elevii noştri şi nu numai şi proiectul a fost aprobat de cei din minister, ei ne-au alocat suma de 45.000 lei pentru dotări iar amenajarea propriu zisă a spaţiului s-a făcut cu sprijinul primăriei care a alocat încă pe atât”, a declarat Dorina Popescu, directoarea Grupului Şcolar Tehnologic „Ion Mincu”.

Pe chat cu rudele din străinătate

Ideea este cu atât mai interesantă cu cât oricine se poate informa în cadrul acestui centru, chiar şi o persoană care poate nu are un calculator acasă sau Internet poate veni aici şi poate sta de vorbă pe Internet cu rudele sau cu prietenii dintr-o altă localitate. „Oricine care are o rudă în străinătate are posibilitatea să stea cât vrea pe Internet fără a plăti, în schimb este o oportunitate pentru elevii noştri şi pentru cei din cămin pentru că nu mai sunt nevoiţi să meargă până la bibliotecă”, a declarat Dorina Popescu.

Centrul de Informare şi Documentare este dotat chiar şi cu un profesor documentarist care stă la dispoziţia elevilor dar şi a celorlalte persoane. Rolul lui este de pune la dispoziţia elevilor toate materiale de care aceştia au nevoie şi să asigure buna funcţionare a centrului. „Profesorul documentarist are program de 8 ore dar câteodată îşi flexează programul în funcţie de activităţi”, a declarat Doina Popescu.

„Acest centru de informare şi documentare este singurul de acest gen din oraş şi a fost realizat după modelul unuia din Franţa, eu stau la dispoziţia oricărui doreşte să vină aici”, a declarat profesoara documentaristă care răspunde de centru.

Cu toate aceste intrarea în acest centru nu este lăsată la voia întâmplării ci fiecare persoană sau elev care trece pragul unităţii trebuie să se înregistreze într-un registru.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: