Internet în Evul Mediu

Comunitatea de milogi online are un subiect nou de discuții zilele astea: e bine să furăm sau nu? Utilizatorii hardcore de net zic că e bine. Poți să furi, cică, dacă o faci de la tine acasă și nu dai în cap pe stradă, cam asta e ideea de bază a imbecililor care militează pentru ”democrația” internetului, unde prin democrație înțelegem mocangeală. Ce poți să le spui ăstora? Cum poți să le explici un concept atât de simplu? N-ai voie să furi, mă, ai înțeles? E ilegal și gata, nu mai întreba de ce. Ei fiind idioți, totuși, continuă să vină cu tot felul de argumente: ”nu se găsește ce vrem noi cu plată”, ”n-avem bani”, ”așa ne-am obișnuit”, ”lasă că oricum ăia care fac filme au bani, nu le mai trebuie alții” și tot așa. Băi, nu ne interesează! NU AI VOIE SĂ FURI! Punct.

Nici nu e de mirare că românii au dificultăți majore în operarea cu concepte atât de simple. Discuția despre pirateria online poate fi amânată pentru peste 10 ani, când o să fim pregătiți la cap. E ca treaba cu euro: nu suntem pregătiți pentru trecerea la euro și nici pentru discutarea furtului de pe internet, asta e. În schimb, avem chestiuni mai stringente de rezolvat.

Românilor încă li se pare firesc să meargă cu nașul. Încă nu se (auto)sesizează în privința statisticii ăleia înfiorătoare care spune că în România se consumă în medie un tub de pastă de dinți pe an. Încă merg cu proiectoarele și stopurile de ceață aprinse pe vreme senină, ca niște cocalari care n-au mai văzut lumină și care consideră că șoselele sunt făcute ca să iasă ei în evidență pe ele. Încă sunt convinși de existența raselor inferioare, bașca a sexului inferior. În România încă există sclavie (vezi cazul ciobanilor moldoveni), copii vânduți de propriii părinți, copii înfometați de propriii părinți (vezi odiosul caz de la Motru) și o ignoranță absolută în ceea ce privește sexul și contracepția sau măcar avantajele ei. Românii încă cred că-și pot permite case de 100.000 de euro cu salarii de 400 de euro pe lună. Românilor încă li se pare o mare fiță să mănânci la McDonald's, ba pentru unii e o fiță să mănânci și atât. Ce treabă avem noi cu internetul? Până la internet mai avem mult.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: