Interpreți de seamă cântă la hora de la Peștișani

Cetățenii comunei gorjene Peștișani sunt invitați sâmbătă, 4 mai, să ia parte la tradiționala horă de Sâmbăta Luminată. De această dată, autoritățile locale vor aduce cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară pentru a întreține atmosfera.

Cei care îi vor încânta pe cetățenii din Peștișani cu cântecele lor vor fi Niculina Stoican, Nelu Bițînă, Aura Stoican, Nicoleta Lătărețu, Magdalena Mustățea și Marian Stelea.

Prin organizarea acestui eveniment, autoritățile locale și-au propus să mențină vii obieciurile locului. ”Este o tradiție de sute de ani în satul Peștișani, fiind organizată de Sâmbăta Morților. Pe vremuri se făcea această horă pentru că se dădeau hore de pomană. La hora de sâmbătă avem invitați speciali. Sperăm ca participanții să fie în număr mare, să se simtă bine și să le placă la Peștișani”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Hora de Sâmbăta Luminată se va desfășura începând cu ora 20:00 în parcarea Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Peștișani.

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: