Interviu cu Sorin Cârţu: „Eu nu antrenez la divizia B“

Sorin Cârţu şi-a reluat munca la Pandurii după mai bine de patru luni de pauză. Tehnicianul a intrat imediat în cantonament cu echipa,  jucătorii fiind reţinuţi după meciul cu Ceahlăul la Hotel Sport, unde Sorin Cârţu a fost prezentat din nou ca antrenor principal imediat după demisia lui Ciobotariu. Sorin Cârţu s-a întors cu aceleaşi principii de a antrena şi cu aceleaşi idei de salvare de la retrogradare. Antrenorul craiovean a explicat clar că acesta va fi obiectivul său în cele 12 etape care vor urma timp în care cere jucătorilor să accepte starea de stres la care va fi supus.

Reporter: Sunteţi bucuros că aţi revenit în acest moment la Pandurii Târgu Jiu?

Sorin Cârţu: Nu pot să spun că sunt bucuros că m-am întors pentru că asta a însemnat că a mers prost echipei şi nu vroiam să vin în situaţia asta. Nu am dorit răul nimănui şi sunt sincer când spun că n-aş fi vrut să vin în această perioadă pentru că schimbi antrenorul când ceva nu merge bine. Când am plecat de aici nu am plecat într-o relaţie de conflicte. Aici m-am simţit bine cu cei cu care am lucrat dar şi cu echipa chiar dacă se mai spunea că sunt probleme dar erau nişte divergenţe inerente care sunt la orice echipă între jucători şi antrenori. La momentul în care preşedintele m-a întrebat i-am spus că dacă el crede că pot să îl ajut în acest moment vin cu inima deschisă să încerc să fac ceea ce ştiu eu şi ceea ce am făcut pe baza aceluiaşi program şi plan pe care l-am aplicat totdeauna la echipele pe unde am lucrat. Încerc să fac totul cât mai bine, să facem un anumit număr de puncte, în aşa fel încât să sărin de locul acesta care este unul care cel puţin mie îmi dă frisoane. E un loc periculos şi trebuie să fim realişti să recunoaştem că echipa are ca obiectiv evitarea retrogradării.

Rep.: Vă e teamă ca o eventuală retrogradare să fie legată de numele dumneavoastră?

S.C.: Acum în cariera unui antrenor se întâmplă şi astfel de lucruri. Eu am încredere că echipa se poate salva. Cunosc bine jucătorii şi ştiu cam ce pot, dar am o singură teamă. Apropo de exprimarea jucătorilor şi cele trei verbe pe care le conjugăm, a şti, a putea şi a vrea. Mi-e teamă doar de unul dintre ele pentru că ştiu cât pot şi ce valoare au la modul în care i-am cunoscut în perioada aceea în care am lucrat cu ei. Sunt nişte jucători care pot face o anumită medie de puncte pe meci, pe care dacă le-am face, ne-am putea salva. Dar mi-e frică de un verb care e cel mai important şi fără el nu se poate, a putea. Iar la vremea în care am plecat era un verb pe care noi îl conjugam bine, pentru că am jucat de la egal la egal cu Urziceniul, am bătut CFR şi egalul cu Dinamo artă că se conjuga bine verbul atunci.

Rep.: Dumneavoastră personal v-a prins bine această pauză în care nu aţi antrenat?

S.C.: Asta am şi discutat când am venit aici, cum sunt acum îmi e foarte bine, lăsaţi-mă în pace dacă ştiţi că puteţi rezolva altfel problema. Dar dacă ştii că nu atunci merg mai departe pentru că sunteţi prietenii mei şi îmi pare rău de ceea ce am lucrat aici cu plăcere şi m-am legat aşa sufleteşte de Pandurii. A fost o perioadă în care m-am simţit bine. Dar dacă crezi că eu sunt cel care poate salva echipa îmi asum acest risc. Trebuie să şi înţeleagă toată lumea că situaţia este foarte grea în ceea e priveşte programul dar asta nu înseamnă că dacă programul este foarte greu suntem şi condamnaţi. Dar problema este şi conştientizarea şi responsabilizarea lor. Trebuie să fim toţi uniţi şi până la urmă până tot de ei depinde. Cel care nu gândeşte la modul la care gândesc eu va fi duşman. Am discutat cu ei şi le-am spus că par să fie de acord acum dar poate nu sunt de acord dar trebuie să accepte. Nici noi n-am fost de acord vreo 40 de ani dar acceptam că nu aveam ce face. Asta e situaţia, în aceste 12 de etape va fi un anumit stres de competiţie, de pregătire, de viaţă extrasportivă dar ei trebuie să şi-l asume pentru că nu moare nimeni timp de două luni. Va fi un stres de toate felurile şi trebuie să-l suportăm. Degeaba ne mai recunoaştem greşeala că’ nu mai e timp de remediat. Dar ei sunt capabili, cel puţin eu ce ştiam, echipa putea face o anumită medie de puncte pe meci. Cu media de 1,5 puncte pe meci echipas-ar salva fără nici un fel de probleme. Sunt meciuri foarte grele într-adevăr dar dacă poţi, ai dreptul să speri.

Rep.: Pe ce perioadă aţi bătut palma cu Pandurii?

S.C.: Până la vară doar dacă este un rezultat negativ pentru că se ştie punctul meu de vedere, eu nu antrenez la divizia B. dar dacă e bine se prelungeşte, de fapt reactivăm vechea înţelegere şi contractul care a fost reintră în vigoare.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: