Interviu de angajare, contestat și anulat

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu încă are probleme în privința organizării concursurilor de angajare.

Recent, spitalul a vacantat patru posturi de brancardier la UPU-SMURD. Nu s-a organizat concurs, fiind doar selecție de dosare.

Condițiile fiind ușor de îndeplinit (studii medii generale), mulți doritori și-au depus CV-urile, chiar dacă posturile sunt pe perioadă determinată.

Din cei 28 de candidați, doar 24 au fost admiși la proba de interviu. Doi candidați au obținut maximul de puncte, iar ultimul - 62,5 puncte.

Nemulțumit, un candidat care a obținut doar 25 de puncte a depus două contestații. Gorjeanul a reclamat că interviul organizat în data de 9 septembrie nu a fost înregistrat video-audio. Mai mult, bărbatul nu a înțeles de ce a fost depunctat, susținând că a răspuns corect la singura întrebare care i-a fost adresată de către comisie.

Cele două contestații au fost admise, iar interviul, anulat.

Din dispoziția semnată de managerul Dumitru Vienescu reiese că planul de interviu elaborat de comisia de selecție a dosarelor a fost incomplet, pentru că nu stabilea numărul de întrebări ce pot fi adresate candidaților și nici nu a fost întocmit barem de corectare.

În plus, neexistând dovada scrisă cu răspunsurile formulate de candidatul contestatar, comisia de soluționare a contestațiilor a fost pusă în imposibilitatea de a-i evalua răspunsurile.

Din aceste motive, interviul a fost anulat și urmează a fi reluat la o dată ce va fi stabilită de către conducerea spitalului.

Vizualizări: 3,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: