Investiție de peste un milion de lei la spitalul din Târgu Jiu

Anul viitor, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea un nou compartiment unde vor putea fi tratați și operați pacienți cu patologii spinale și neurochirurgicale. Secția de Chirurgie a fost deja dotată cu două aparate moderne pentru a fi posibile aceste intervenții. Investiția se ridică la peste un milion de lei.

Medicul ortoped Bogdan Niculescu a explicat ce patologii vor putea fi tratate în noul compartiment ce va deveni funcțional de anul viitor: „Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu acoperă o arie de recrutare de aproximativ 80.000 de oameni în orașul Târgu-Jiu, și aproximativ 350.000 de oameni din județ și zonele limitrofe ale acestuia. Înființarea unui compartiment de neurochirurgie are ca scop diagnosticarea și tratarea următoarelor patologii: patologia spinală; patologia neurochirurgicală traumatică; patologia neurochirurgicală; patologia neurochirurgicală tumorală”.

Deja, au fost achiziționate două aparate ce vor fi de un real folos medicilor. „În acest sens, înființarea în cel mai scurt timp posibil a unui compartiment de neurochirurgie în acest județ este iminentă, pentru a facilita accesul pacienților din județul Gorj și nu numai, la acest tip de servicii. Compartimentul va fi funcțional în cadrul secției de Chirurgie, urmând a se dezvolta ulterior către alte direcții, în funcție de specificul patologiei și modul în care va fi coordonat de către medicul neurochirurg”, a mai spus medicul.

Investiția se ridică la 1,5 milioane de lei. banii provin, în mare parte, de la Consiliul Județean. Bogdan Niculescu a dat asigurări că noul compartiment va deveni funcțional de anul viitor. “Astfel, în faza de debut a acestui proiect pentru realizarea compartimenului de neurochirurgie, a fost achiziționat un Microscop chirurgical Zeiss Tivato 700 și un aparat mobil Rontgen C arm, fără de care nu se pot realiza intervenții neurochirurgicale la nivel performant, urmând a se achiziționa trusele chirurgicale necesare pentru tipurile comune de intervenții neurochirurgicale. Termenul de finalizare al acestui proiect este 2021, iar valoarea investiției finale va fi de aproximativ 1,5 milioane lei, sumă provenită din bugetul local al Consiliului Județean și bugetul de stat”, a mai anunțat șeful Secției de Ortopedie.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: