Primar, înainte de începerea școlii: Cred că virusul se va mai răspândi

Puține zile mai sunt până la începerea noului an școlar, iar pregătirile în unitățile de învățământ sunt pe ultima sută de metri. Luni, cei mai mulți elevi din Gorj vor merge la orele de curs. Există însă și o localitate în care nu poate realiza acest lucru. Un exemplu clar este Motru, acolo unde școala va începe în scenariul roșu, motivul fiind legat de nefinalizarea anumitor lucrări de reabilitare.

Chiar dacă nu am scăpat de pandemia provocată de noul coronavirus, școlile își deschid ușile pentru elevi. Anumiți directori de unități de învățământ au decis să meargă pe scenariul verde, iar alții pe galben. Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, spune că la el în localitate se va aplica scenariul galben, însă se așteaptă ca numărul cazurilor pozitive să crească, după revenirea micuților la orele de curs.

”Vom avea grădinița și clasele I-IV și a VIII-a la școală, iar celelalte vor face prin rotație. Au fost cazuri de infectări, dar nu sunt din satele în care avem copiii la școală. Jumătate din elevii din Cătunele merg la Motru la școală. Cred că virusul se va mai răspândi odată cu începerea anului școlar. Este bine că s-a adoptat acest scenariu. Trebuie să luăm măsurile prevăzute de lege, dar și cele pe care alte state le adoptă pentru a rezolva problema”, a spus primarul din Cătunele, la Radio Infinit.

 Cei mai speriați sunt părinții care nu au idee ce se va întâmpla după data de 14 septembrie.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: