Secretarul primăriei Târgu Jiu, colaborator al Securității

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a constatat calitatea de colaborator al fostei Securități a lui Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. CNSAS a cerut în instanță, la Curtea de Apel București, constatarea calității de colaborator pe care a avut-o Jianu.

Informația apare și într-un răspuns pe care CNSAS l-a dat unui gorjean care a cerut date despre mai mulți funcționari din primărie și consilieri locali. “Cu referire la domnul Grigore Jianu, secretar al Primăriei Târgu Jiu, Jud. Gorj, vă comunicăm că pe numele domniei sale a fost emisă o notă de constatare, aprobată de Colegiul CNSAS, pentru introducerea la secția de contencios-administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii de constatare a calității de colaborator”, se arată în comunicare.

Primul termen de judecată în dosar va fi pe 5 octombrie.

Informația este una destul de surprinzătoare, câtă vreme se știa despre Jianu că a lucrat la SRI înainte de a fi angajatul primăriei, unde a ajuns acum două decenii, încă înainte de primul mandat al lui Cârciumaru. Grigore Jianu nu a răspuns la telefon pentru a comenta informația.

Galerie foto



Vizualizări: 3,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: