Negrescu rămâne director la teatru. Explicaţia primarului Cârciumaru!

Suspendarea din funcţie a directorului Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Marian Negrescu, nu a fost pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local ce a avut loc luni, aşa cum anunţaseră iniţial autorităţile locale. Negrescu a fost trimis în judecată de Curtea de Apel Craiova pentru conflict de interese în formă continuă. Inspectorii ANI au spus despre Negrescu că a încasat mai bine 460.000 de lei între anii 2008-2013 în baza a 42 de contracte încheiate cu teatrul pe care îl conduce pentru roluri sau regii şi pentru punerea în scenă a mai multor evenimente.

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune că aşa plănuise administraţia locală iniţial, însă proiectul privind suspendarea lui Negrescu din funcţie nu a mai fost pe ordinea de zi pentru că mai trebuiesc făcute nişte cercetări pe linie juridică. „Din motive obiective nu a avut loc evaluarea managementului de la teatrul Elvira Godeanu până nu se vor clarifica anumite lucruri din punct de vedere juridic, probleme în care este implicat deocamdată domnul director Negrescu. Am luat hotărârea de amâna această introducere pe ordinea de zi pentru că lucrurile nu trebuie să se precipite, trebuie să analizăm cu simţ de răspundere pentru că este vorba de soarta unui teatru, pentru că este vorba de viaţa unui om, după câţiva ani de management destul de bun la nivel de conducere a teatrului. Cunoaştem cu toţii de unde s-a plecat în această activitate de conducere, unde s-a ajuns şi trebuie să analizăm cu mare atenţie, şi noi cei din partea administrativă, cât şi cei din Consiliul Local, şi am considerat că este bine să amânăm această decizie până nu clarificăm cu lux de amănunte totul din punct de vedere juridic şi economic”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

În schimb, primarul s-a arătat mulţumit de modul în care Doru Strâmbulescu, şeful Centrului Municipal de Cultură din Târgu Jiu, şi-a făcut treaba anul trecut. „Din câte cunosc, pentru că nu fac parte din comisia de evaluare, Centrul Brâncuşi a trecut prin evaluarea managementului şi totul este foarte bine”, a mai spus Cârciumaru.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: