Sute de tineri au purtat tricolorul uriaş prin Târgu Jiu

Sfârşitul săptămânii trecute, chiar dacă a fost unul ploios, i-a găsit în stradă pe câteva sute de tineri gorjeni, care au purtat pe străzile din municipiu un tricolor lung de 100 de metri, adus special de la Chişinău pentru a marca împlinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Tinerii, în număr de vreo 300, şi-au dat întâlnire la Masa Tăcerii, iar la ora 19 şi 18 minute, aleasă pentru a marca anul Marii Uniri, au pornit în marş către Coloana Infinitului, cântând cântece cu mesaj patriotic şi pro-unioniste.  Cântecele au putut fi auzite, de altfel, pe parcursul întregului traseu străbătut de către cei care au plimbat tricolorul pe axa Calea Eroilor, organizatorul principal al manifestării, Valentin Chepeneag, remarcând faptul că în momentul în care tinerii au venit la Masa Tăcerii s-a oprit şi ploaia, stropii începând să cadă din nou doar după ce participanţii au plecat de la Coloana Infinitului.

„Dumnezeu ne-a demonstrat încă o dată că este mai român decât mulţi dintre noi, pentru că nu cred că e o simplă întâmplare că ploaia s-a oprit tocmai când ne-am strâns noi aici. Sunt şi alte motive pentru care cred acest lucru şi asta s-a văzut de-a lungul istoriei noastre. Ne-am gândit să sărbătorim aparte cei 97 de ani scurşi de la unirea Basarabiei cu România şi de aceea am adus de dincolo de Prut un astfel de tricolor. Are 100 de metri şi este parte a tricolorului purtat acum doi ani la Bucureşti şi care avea 480 de metri. A fost sfinţit la Izvorul Mureşului, în Harghita, şi am reuşit în sfârşit să îl aducem şi la Târgu Jiu”, a spus Chepeneag.

Coloana de tineri condusă de acesta a străbătut oraşul în mai puţin de o jumătate de oră, la Coloana Infinitului venind şi localnici care au ieşit din case curioşi să vadă ce se întâmplă, unii punând mâna pe tricolorul de 100 de metri, fiind bucuroşi că au avut o asemenea ocazie. „Eu stau pe Eroilor, chiar lângă Coloană, şi mă dădusem în pat să mă culc. M-au trezit cu cântecele lor şi mi-am luat ceva peste pijamale şi am venit să văd ce este, iar aici am pus şi eu mâna pe tricolor pentru că sunt mândru că în România se mai fac şi asemenea lucruri”, a mărturisit un bărbat venit în Parcul Coloanei Infinitului, în timp ce un pensionar era bucuros că tinerii nu au renunţat la sentimentele patriotice. „România în care trăim noi este a lor, a tinerilor ăstora. Ei au făcut toate schimbările majore de la noi şi au arătat că ştiu să se organizeze şi să îşi ceară viitorul, trecând peste multe greutăţi. Sper să apuc ziua în care să văd că Basarabia e din nou parte a României, deşi la ce văd că fac ruşii prin Ucraina mă gândesc şi la lucruri mai rele”, a spus bărbatul în timp ce privea cum tinerii au încins o horă românească jucată pe o melodie patriotică, la finalul acţiunii participanţii înălţând spre cer 97 de lampioane menite să marcheze numărul anilor scurşi de la unirea Basarabiei cu România.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: