Ambasadorul Poloniei în România, aşteptat la Gorj

Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, va veni la Gorj, spun reprezentanţii Muzeului Judeţean Gorj. Oficialul vine aici pentru a lua parte la vernisajul unei expoziţii de fotografie.

Ambasadorul Poloniei va discuta şi cu autorităţile judeţene în cadrul unui dineu şi va face o vizită la Muzeul de la Curtişoara. „Pe data de 1 aprilie va sosi, la Craiova, iniţial, cu prilejul aniversării primului an de la înfiinţarea Centrului de Limbă şi Cultură Polonă şi după-amiază va ajunge la Târgu Jiu, ambasadorul Poloniei. Este o continuare a bunelor posturi şi bunelor relaţii pe care le-am avut şi le avem în continuare cu Ambasada Poloniei, concretizate în alte dăţi prin diferite expoziţii şi manifestări culturale comune. De această dată, expoziţia prezentată va fi „Culorile Otodoxiei”, o expoziţie iniţiată sub patronajul preşedinţiei Poloniei şi care se referă la comunitatea ortodoxă din Polonia”, a declarat Albinel Firescu, etnograf în cadrul Muzeului Judeţean Gorj.

Fotografiile sunt realizate de către diverşi artişti din Polonia, colectate de ambasadă, expoziţia fiind itinerantă prin ţară. Ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel, a venit la Gorj şi în urmă cu circa un an. Atunci, oficialul a avut o întrevedere şi cu managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Discuţiile s-au referit la susţinerea unor pachete legislative comune de apărare a energiei bazată pe cărbune în cadrul Parlamentului European.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: