Elevi premiaţi la finalul campaniei de prevenire a delicvenţei juvenile

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sprijiniţi de mai  multe instituţii din judeţ, au organizat timp de 6 luni o serie de activităţi cu caracter cultural-artistic şi educativ pe domeniile teatru, poezie, muzică, desen-pictură, sport, în care au fost implicaţi elevii claselor I-VIII, activităţi propuse ca alternative de petrecere a timpului liber, pentru dezvoltarea spiritului de echipă şi de competiţie, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar. Elevii care s-au implicat în acest proiect au fost premiaţi de oamenii legii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au implementat proiectul „Copilărie fără delicvenţă”, care s-a derulat în perioada octombrie 2014-martie 2015. În tot acest timp s-au desfăşurat activităţi de prevenire a delicvenţei juvenile, de responsabilitate parentală, de prevenire a absenteismului şcolar şi a abandonului şcolar. „În România au fost selectate 47 de unităţi de învăţământ în care activează elevi cu vârste de până la 14 ani, pentru a nu fi implicaţi în fapte de natură penală.  Au fost responsabilizaţi doi ofiţeri la nivelul IPJ Gorj, din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, respectiv Serviciul de Investigaţii Criminale şi a fost selectată o unitate de învăţământ, Şcoala „Voievod Litovoi” şi s-a constituit un consiliu format din 10 elevi care au fost, practic, ambasadorii transmiterii acestui proiect către colegii lor, către părinţi şi cadrele didactice”, a declarat Cornel Ionete, IPJ Gorj.

Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că în şcoala în care a fost implementat acest proiect au identificat zeci de copii care au o mulţime de absenţe la şcoală. „La nivelul şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi” am identificat un număr de 29 de copii care au absenţe, între 120 şi 180 de absenţe, aceşti copii fiind monitorizaţi de către compartimentul de evidenţă juvenilă din cadrul Direcţiei Generale”, a spus Mircea Andrei, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj.

Şefa consiliului de prevenire din cadrul Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi”, Gabriela Garcea, elevă în Clasa a V-a, a vorbit în cadrul manifestării organizate cu prilejul închiderii acestui proiect. „Nu trebuie intrăm în anturaje dubioase, în localurile unde se consumă alcool sau unde se joacă jocuri de noroc. O copilărie fără delicvenţă este o copilărie fericită”, a  transmis Gabriela Garcea celor prezenţi.

Proiectul a fost extins la liceul din Mătăsari şi Şcoala Gimnazială Bălăneşti. Membrii consiliului elevilor şi elevii câştigători la concursurile organizate în cadrul campaniei au fost premiaţi cu diplome, materiale promoţionale şi de birotică, asigurate de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, pentru activitatea desfăşurată, rezultatele obţinute şi pentru continuarea activităţilor preventive la nivelul şcolii.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: