Condiţii mai bune pentru elevii din Câlnic

Primăria Câlnic a alocat fonduri pentru investiţii la unităţile de învăţământ. Prima vizată este Şcoala Gimnazială din centrul comunei, unde se va amenaja un grup sanitar modern în incinta instituţiei. De asemenea, autorităţile au cerut şi fonduri de la bugetul de stat pentru modernizarea terenului de sport. Edilul local vrea să asigure condiţii mai bune de antrenament şi pentru micii luptători de la Clubul Sportiv „Dumbrava Câlnic”. Până la competiţia zonală „Cupa Narciselor” vor fi achiziţionate saltele noi.

Primăria Câlnic va efectua investiţii la Şcoala Gimnazială din centrul comunei. „În perioada următoare vrem să amenajăm un grup sanitar în incinta şcolii din centrul comunei, întrucât în momentul de faţă elevii folosesc grupul sanitar din curtea instituţiei. Şcoala are apă curentă şi am reuşit să alocăm fonduri pentru această investiţie. De asemenea, vom amenaja un garaj pentru microbuzul şcolar şi două anexe gospodăreşti. Este vorba despre o magazie pentru lemne şi o anexă pentru depozitarea materialului didactic”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic.

Autorităţile locale se preocupă şi de sportivii din comună. În luna mai, peste 15 cluburi din ţară se vor întâlni la competiţia de lupte libere „Cupa Narciselor”. „Şi anul acesta vom organiza competiţia zonală de lupte libere „Cupa Narciselor”. Ne aflăm deja la cea de-a patra ediţie şi vrem ca acest eveniment sportiv să devină o tradiţie. Facem eforturi ca din bugetul local să achiziţionăm saltele noi pentru podium. Vor veni peste 15 cluburi din ţară, iar copiii trebuie să aibă condiţii adecvate pentru practicarea acestui sport”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

Primăria comunei Câlnic a cerut şi sprijinul Guvernului pentru a moderniza terenul de sport al şcolii gimnaziale, având documentaţie depusă în acest sens. Un alt proiect depus şi aprobat vizează modernizarea Căminului Cultural, unde elevii organizează serbările şcolare. „Reabilitarea căminului cultural presupune izolarea termică a clădirii, înlocuirea şarpantei, dotarea cu mobilier şi aparatură audio-video. Proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii şi aprobat. Aşteptăm finanţare pentru a începe lucrările cât mai repede”, a menţionat primarul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: