Învăţătoarea din Târgu Jiu renunţă la greva foamei

Conducerea de la şcoala „Al. Ştefulescu” a găsit soluţii pentru ca învăţătoarea Melania Boja să îşi continue activitatea în aceeaşi sală de clasă în care predă de 10 ani. Boja ameninţase că, în caz contrar, va intra în greva foamei în prima zi de şcoală. Clasa pregătitoare a acesteia fusese repartizată într-o anexă a şcolii, un fost atelier. Învăţătoarea se simţea persecutată, mai ales după ce a depus mărturie la Parchet, în dosarul presupuselor fraude de la evaluarea naţională.

Conducerea şcolii a găsit o soluţie pentru a o convinge pe învăţătoarea Melania Boja să renunţe la greva foamei anunţată pentru prima zi de şcoală. Luni, 15 septembrie, este aşteptat la Gorj premierul Victor Ponta, care va da startul anului şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Un protest de genul celui anunţat de învăţătoarea de la Şcoala „Alexandru Ştefulescu” ar fi putut afecta imaginea învăţământului gorjean. Conform directorului unităţii şcolare, Aurel Popescu, pentru a pune punct acestui conflict, s-a decis ca învăţătoarea Melania Boja să ţină orele tot în clasa nr.7, în care a predat şi în anul şcolar 2013-2014, aşa cum dorea dascălul. „În această dimineaţă, la apelul meu de ieri în Consiliul Profesoral, unde am întrebat dacă unul din colegi vrea să meargă în sala repartizată  doamnei Boja, în această dimineaţă, doamna Mariţa Popescu, pentru dezamorsarea conflictului, fiind o persoană mai conciliantă, a acceptat să se ducă, fără nicio condiţie, în sala repartizată doamnei Boja. În consecinţă, doamna Boja rămâne în sala dumneaei şi în anul şcolar următor îşi va desfăşura activitatea acolo. Fac precizarea că sala de acolo este, împreună cu alte 6, cea mai mare din şcoală, are un spaţiu foarte mare, iar numărul de copii ai doamnei fiind mic, sala va fi pe jumătate goală”, a declarat Aurel Popescu, directorul şcolii.

Boja: Aştept cu drag elevii în sala de clasă

Astfel stând lucrurile, învăţătoarea Melania Boja spune că renunţă la protest. „Am rămas împreună cu elevii mei în clasa în care am funcţionat de 10 ani şi care este igienizată, pavoazată pe baza contribuţiei celor două clase. Am înţeles că atitudinea domnului director se va schimba nu numai faţă de mine, ci faţă de toate cadrele didactice şi personalul auxiliar şi atunci eu îmi asum răspunderea că voi renunţa, iar atitudinea mea este aceea a unui dascăl cu o vechime de 37 de ani, cu tot ce este bun şi frumos. Îmi aştept cu drag elevii în sala de clasă. În aceste condiţii eu voi renunţa la grevă pentru că nu am patimi, nu sunt un om care doresc ceva de la cineva, ci pur şi simplu demnitatea mea de dascăl să fie respectată şi a tuturor celor care au trecut ca şi mine prin aceste persecuţii”, a spus Melania Boja.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: