Primar: Anul acesta ne ocupăm de biserici

În acest an, autorităţile locale din comuna gorjeană Negomir investesc în biserici. Totul se face cu bani de la bugetul local sau pe fonduri guvernamentale

O mare parte din investiţiile care se fac la lăcaşurile de cult de pe raza localităţii Negomir sunt solicitate de localnici.

Autorităţile locale au dat curs cererilor venite de la enoriaşi, astfel încât toate bisericile vor avea praznicare. "Anul acesta este destinat bisericilor. O să lucrăm la mai toate lăcaşurile de cult din Negomir. La bisericile din satul Raci, Negomir şi Artanu o să facem praznicare. Oamenii au solicitat acest lucru, pentru că vor să facă aici pomenile. Acum se angajează firme care se ocupă de înmormântări şi oamenii nu vor să mai facă pomenile acasă şi de aceea o să le facem condiţii chiar lângă biserică", a precizat Tudor Oiţă, primarul din Negomir.

La biserica din Negomir au început deja lucrările şi urmează să intre în reabilitare lăcaşul de cult din satul Artanu. "Lucrările de la biserica din Negomir se fac cu bani de la bugetul local, iar pentru biserica din satul Artanu căutăm o sursă de finanţare. Aici am avea nevoie de 600.000 de lei. Acum lucrăm să obţinem avizele necesare de la Ministerul Culturii, pentru că biserica din Artanu este declarată monument istoric. E funcţională, dar vrem să o reabilităm în totalitate", a mai spus primarul din Negomir.

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: