ITM Gorj explică amenda dată Primăriei Turburea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a venit cu explicații după ce în spațiul public au apărut informații denaturate, potrivit instituției, cu privire la un control făcut la Primăria Turburea. ITM precizează că a fost un control făcut în urma unei sesizări.

“Ulterior verificărilor efectuate, angajatorului i-a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea unor măsuri trasate în urma unui control ce a avut loc în luna noiembrie 2019”, a precizat ITM Gorj.

La momentul respectiv, inspectorii de muncă au constatat că unitatea administrativ-teritorială a acordat indemnizaţia de hrană parţial angajaţilor din aparatul propriu, nu întregului personal. De asemenea, voucherele de vacanţă nu au fost acordate. “Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă remedierea deficienţelor prin trasarea a două măsuri cu termen permanent, neducerea la îndeplinire a acestora fiind sancţionată la ultimul control efectuat de către inspectorii de muncă, conform art. 23, lit. b din Legea 108/1999, pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată şi actualizată, cu minimul amenzii prevăzute, fiind dispuse şi alte două măsuri de remediere”, mai arată ITM Gorj.  

Primarul Ion Bîrcă s-a plâns că a rămas fără bani spre sfârșitul anului trecut, așa că nu a avut fonduri și pentru tichetele de vacanță. “Nu știu ce primării au mai controlat cei de la ITM, dar asta este! O să întreb la toate primăriile dacă s-au dat, dacă nu, după aceea, va avea o problemă George Romanescu, cât e el așa de șmecher, de se dă ditamai gongoiul. O să întreb peste tot dacă s-au dat tichetele, dacă au primit amenda pe care o primesc eu la Turburea, 50 de milioane de lei vechi. Dădeam vouchere de vacanță la patru oameni din acești bani. Dacă el consideră că e bine așa, să scoată sabia și să dea în anumite instituții, treaba lui. Eu zic că nu e bine! Legea e și pentru mine, și pentru el! Nu e patron pe ITM. Dacă toate primăriile au dat vouchere de vacanță la însoțitorii persoanelor cu handicap, așa este. Eu așa sper. Să nu aibă ceva cu mine, că e nasol dacă ne căutăm unul pe altul în coarne”, a spus Bîrcă, la Radio Infinit.

IYM Gorj transmite că respectarea legii, indiferent de calitatea angajatorului, nu reprezintă o opţiune, ci o obligativitate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj având competenţa de a interveni ori de câte ori instituţia este sesizată cu privire la încălcarea drepturilor în relaţiile de muncă dintre angajatori şi angajaţi. 

Vizualizări: 1,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: