Scandal pe creșteri salariale, la Târgu Jiu

Un nou scandal se întrezărește între primarul municipiului Târgu Jiu și consilierii locali. Privește, de această dată, salariile funcționarilor din instituție. Edilul Marcel Romanescu și-ar dori lefuri majorate cu 10%, dar aleșii locali nu au de gând să fie de acord cu inițiativa sa. Situația s-ar putea tranșa chiar miercuri.

Viceprimarul Aurel Popescu a fost primul care a reacționat la aflarea veștii. A cerut deja cifre și așteaptă să afle câți angajați are primăria și câți bani se cheltuiesc cu salariile lor.  „Am cerut Direcției de Resurse Umane să ni se prezinte și nouă organigrama Primăriei și numărul de posturi în plată și numărul de posturi vacante nebugetate. Nu am fost luați în calcul. Legea spune clar că nu se poate vota bugetul dacă nu știm și noi ce posturi sunt în plată și ce posturi sunt vacante și bugetate în fiecare an. Sper să apară și această notă explicativă pentru că așa e corect”, a explicat Aurel Popescu.

Acesta îl acuză pe primar că dă o tentă electorală acestor majorări. Aurel Popescu a reamintit că o astfel de propunere a venit și din partea consilierilor PSD, anul trecut, dar nu a fost aprobată decât o creștere de trei procente la salariile funcționarilor.

„Am constatat niște creșteri la capitolul cheltuieli salariale, destul de serioase. Lăsând la o parte că, anul trecut, atunci când noi, consilierii locali, am solicitat creșterea salariilor funcționarilor cu 10% nu s-au găsit bani și cu greu am fost ascultați și cu greu s-au lăsat înduplecați și au găsit totuși loc și au realizat o creștere cu 3%. În acest an, pentru că este campanie electorală, domnul primar a venit cu o solicitare de creștere salarială cu 10% a personalului din Primăria Târgu Jiu. Se vede de departe că este o tentă de campanie electorală”, a mai declarat viceprimarul.

Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: