Padocul din Târgu Jiu, mutat. Ce se întâmplă cu adăpostul privat

Procedurile de mutare a adăpostului de câini din zona CET Târgu Jiu, administrat de societatea Edilitara, vor putea începe în prima jumătate a acestui an. Consiliul Local Târgu Jiu a avizat luni, 26 martie, proiectul iniţiat de consilierii PSD, ALDE şi PSRo, pentru transferarea acestuia pe strada Carierei din cartierul Bîrseşti. Municipalitatea spune că va trebui mutat şi adăpostul canin privat care funcţionează în zonă.

„Ne dorim ca acea zonă să devină o zonă comercială respectabilă, în care toţi cetăţenii să poată merge fără nicio problemă în perimetrul respectiv. Este firesc ca ambele centre canine să fie mutate şi normal ar fi să fie şi unul şi celălalt în zona pe care noi am identificat-o. În cazul în care societatea privată are o altă variantă, o altă posibilitate, nu este absolut nicio problemă, îşi poate realiza singură un centru canin unde să mute câinii şi să-şi desfăşoare activitatea respectivă în noua locaţie”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, vorbind despre o sumă de 200 de mii de lei, pentru transferarea padocului.

Terenul pe care va fi mutat padocul public are o suprafaţă de 6500 mp. Secretarul primăriei, Grigore Jianu, a explicat că primăria mai deţine în zonă un teren de circa un hectar, necadastrat, primit donaţie de la Lafarge, existând astfel posibilitatea amplasării ambelor padocuri în acea zonă.  

Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: