Investiţii de 2,5 milioane euro la Băleşti!

Autorităţile locale din Bălești au reușit să obțină o finanțare de 2.5 milioane de euro, fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Regională (PNDR). Este vorba de Măsura 322, ce are ca scop renovarea și dezvoltarea satelor. Prin acest proiect, vor fi realizate o serie de investiții majore de care vor beneficia toţi cetăţenii comunei Băleşti. Şi primăria va contribui cu peste 260 mii lei de la bugetul local, pentru a asigura cheltuielile neeligibile din acest proiect.

Mega-investiţia pentru care primăria Bălești a obținut finanțare din fonduri externe prevede: realizarea rețelelor de canalizare și epurarea apelor uzate pentru satele Tămășești, Bălești, linia a II-a Bălești, Voinigești, modernizarea drumurilor comunale și stradale în satul Găvănești, extinderea rețelei de distribuție apă potabilă în satul Voinigești. Mai prevede construirea unei grădinițe cu trei clase în satul Bălești, înființarea unui centru de asistență socială după programul tip After School, în clădirea fostului dispensar. Totodată, căminul cultural va fi dotat pentru activităţile Ansamblului Folcloric "Brâuleţul".

Autorităţile locale din Băleşti spun că toate aceste investiții sunt importante pentru cetăţeni. Spre exemplu, drumul de la Găvănești nu a fost niciodată asfaltat, doar pietruit. După implementarea acestui proiect, cetățenii vor circula în mai bune condiții. "Am obținut finanțarea pentru un proiect de 2.5 milioane de euro care prevede mai multe investiții majore la nivelul comunei. Deja avem avansul în cont, în jur de 4 milioane lei. Am scos canalizarea pe satele Bălești-principală, linia a II-a, și Tămășești la licitație, urmând ca și celelalte obiective să fie scoase în următoarele săptămâni la licitație. Sunt premise ca toate aceste investiții să fie demarate în primăvară. Ca și termen de finalizare avem sfârșitul anului 2017. Odată cu punerea în practică a acestui proiect, multe dintre problemele de la nivelul comunității se vor rezolva", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Bălești.   

Alte investiții programate pentru 2016

Și investițiile nu se opresc aici, a precizat viceprimarul comunei Bălești, Cătălin Stolojanu. "O să avem anul acest o serie de investiții ce le vom realiza din fonduri de bugetul local. Vom fora un puț pentru satul Rasova. Vom continua și investiția privind asfaltarea drumului de la Rasova. Vor fi finalizate cele 3 poduri, dar și șanțurile. Tot din bugetul local vom asfalta o porțiune de drum din satul Rasova care nu a fost prinsă în proiectul respectiv, deoarece acolo a avut loc o alunecare de teren și a rămas în sarcina bugetului local", a mai spus viceprimarul comunei Bălești.

Galerie foto


Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: