Investiţii de criză la Roşia de Amaradia

Chiar dacă bugetul local este cam gol, acesta a reuşit să extindă alimentarea cu apă în două sate. Totul cu beneficiarii de ajutoare sociale si cu un buldoexcavator împrumutat de la exploatarea minieră. Din banii publici, primarul nu a achiziţionat decât ţevile.

Criza financiară l-a învăţat pe primarul din comuna Roşia de Amaradia să caute soluţii de criză şi să se descurce şi cu bani puţini. Cu sprijinul celor care primesc ajutorul social şi cu un buldoexcavator împrumutat de la mină a fost extinsă alimentarea cu apă în două sate. „Este criză, iar banii sunt aşa cum sunt. Nu ne puteam permite să angajăm o firmă care să facă extinderea cu apă în satele Seciurile şi Dealul Vii. Eu le-am promis oamenilor că le bag apă în curte şi am vrut să mă ţin de cuvânt. Cu banii am stat destul de prost, pentru că bugetul a fost aşa cum a fost, dar am căutat soluţii pentru a rezolva situaţia. Am împrumutat un boldoexcavator de la mină, fără să dăm vreun ban şi cu oamenii de la ajutor social care trebuie să-şi facă zilele de muncă pentru a primi banii, am putut să alimentăm cu apă cele două sate”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

După ani întregi de promisiuni în campaniile electorale, în sfârşit visul oamenilor din satele Seciurile şi Dealul Vii, de a avea apă curentă a devenit realitatea. „Avem şi noi apă în curte şi la robinete. O viaţă am cărat cu găleţile de la cei care aveau fântâni şi acum ne-au băgat şi nouă. Noroc cu primarul ăsta că s-a ţinut de promisiune. Au lucrat şi repede şi bine, avem apometru, presiunea e bună”, a spus un localnic.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: