Primăria Logreşti rămâne fără organigramă, iar angajaţii fără salarii

Consiliul Local Logreşti a fost convocat ieri pentru a treia oară în şedinţă extraordinară, şase din cei 11 consilieri votând împotriva organigramei propuse de către edil, conturile instituţiei rămânând blocate, iar angajaţii fără salarii.

Şedinţa extraordinară a CL Logreşti de ieri după-amiază a fost supravegheată de doi reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, care au încercat să le explice consilierilor variantele pe care le au la dispoziţie pentru a ieşi din blocajul în care se află. Primarul comunei, Ion Băluţă, membru PSD, susţine că explicaţii pentru ieşirea din blocaj au fost oferite şi la celelalte două şedinţe de Consiliu Local, fără ca informaţiile respective să ducă la schimbarea votului majorităţii care se opune proiectului său de organigramă. „Stăm fără salarii probabil până la Crăciun. Cred că nu mai e nimeni în ţară în situaţia asta, dar dacă aşa votează domnii consilieri nu am ce să fac, trebuie să le respect votul”, afirmă primarul Ion S. Băluţă.

Ceartă pentru 2 slujbe

Consilierul PDL Ion N. Băluţă, fost primar al comunei până în 2008 şi văr cu actualul primar în funcţie, susţine că nici el şi nici colegii săi nu vor aproba vreodată organigrama propusă de edilul localităţii atâta timp cât documentul respectiv nu ţine cont de opiniile majorităţii din Consiliul Local. „Nici noi nu ne luăm indemnizaţia de consilieri, deşi noi mai avem salariile. Ne gândim la angajaţii primăriei, sigur că da, dar nici nu putem să aprobăm tot ceea ce doreşte primarul doar pentru că nu-şi iau oamenii banii. Nu suntem de acord cu organigrama dumnealui pentru că nu o considerăm bună”, afirmă reprezentantul PDL.

Ion N. Băluţă şi Ion S. Băluţă s-au acuzat reciproc în timpul şedinţei de Consiliu Local că nu ţin cont de problemele comunităţii, cei doi fiind în conflict de mai mulţi ani, în ciuda gradului de rudenie dintre ei. Primarul în exerciţiu afirmă că singura variantă pe care o are este să mai convoace din nou Consiliul Local într-o a patra şedinţă extraordinară, în speranţa ca organigrama propusă de el va fi votată în cele din urmă. Primăria Logreşti are 24 de angajaţi şi ar urma să rămână cu 22 conform organigramei aprobate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, edilul în funcţie şi membrii Consiliului Local neînţelegându-se cu privire la cele două persoane care ar urma să fie disponibilizate.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: