Investiții finalizate și proiecte demarate în comuna Crușeț

Deși criza financiară continuă să se simtă la primăriile din județul Gorj, autoritățile locale încearcă să finalizeze investițiile începute, dar și să facă altele noi, în măsura posibilităților. Este și cazul primarului din Comuna Crușeț, care se luptă cu criza financiară. Viorel Drăgușin încearcă acum să facă recepția investițiilor realizate pe măsura 322, dar și să finalizeze lucrările pe care le-a început pentru reabilitarea unor drumuri comunale. Edilul are în plan și reabilitarea centrului civic al localității, cu ajutorul grupului de acțiune locală din care face parte.

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, primăria Crușeț a obținut un proiect cu fonduri nerambursabile în valoare de 8.191.846 de lei cu T.V.A inclus.  Acest proiect a cuprins modernizarea DC 42, Crușeț, Miericeaua-Urda de Jos, înființarea rețelei de canalizare cu stație de epurare, extinderea alimentării cu apă, construirea unei grădinițe și protejare arbore secular în comuna Crușeț.

Lucrările au început din 2009 și au fost executate de doi constructori din Slatina și Craiova. „Trebuie să încercăm să finalizăm ce am început în anii trecuți pe măsura 322, este vorba de modernizarea unui drum în satele Miericeaua și Urda cu o lungime de 6,9 kilometri, cât și darea în folosință a sistemului de canalizare. Am finalizat construcția la grădinița din incinta Școlii Generale Crușeț tot în acest proiect. Săptămâna viitoare se întrunește comisia pentru a face recepția acestor lucrări. Vor veni și cei de la SAPARD. După ce finalizăm acest proiect urmează altele pentru dezvoltarea comunei în limita posibilităților materiale pe care le avem”, a declarat Viorel Drăgușin.

Se continuă asfaltările

Edilul din Comuna Crușeț, Viorel Drăgușin, continuă în acest an și asfaltările începute și care au fost sistate din cauza lipsei banilor. „Vrem să modernizăm și drumul comunal DC51 Slămnești-Chiciura pe o lungime de 7,8 kilometri și, fiind o lucrare în continuare pe Ordonanța de Guvern 577, am fost asigurat că lucrările vor începe. Ne gândim și la modernizarea drumului în satul Slăvuța pe o suprafață de 9 kilometri, și aici este o lucrare în continuare. A fost începută cu bani de la buget, banii fiind puțini fost sistată, dar am primit asigurări de la Ministerul Dezvoltării Regionale că banii vor fi alocați Consiliilor Județene și o să-i primim, dar numai pentru finalizarea lucrărilor începute și nefinalizate”, a precizat Viorel Drăgușin.

Vrea să modernizeze centrul civic

Un proiect nou realizat cu ajutorul Grupului de Acțiune Locală este reabilitarea centrului civic, care se va face în funcție de cum vor ajunge fondurile în comună. „Vrem să extindem și Școala Generală din Crușeț cu încă patru clase și un alt proiect ar fi reabilitarea centrului civic al comunei, care prevede satul Crușețel, cât și satul Mierea. Valoare este de 80 de miliarde de lei vechi, aproximativ un 1,8 milioane de euro. Acest proiect este deja început, face parte din GAL, e vorba de asocierea noastră cu comunele din Județul Gorj, suma  repartizată este de 154.000 de euro, iar pe măsură ce vin banii demarăm lucrări. O să începem cu satul Crușețel și o să continuăm pe măsură ce vin fondurile”, a mai spus primarul din Crușeț.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: